Sociedad

Més de 500 militars internacionals i diferents vaixells de la OTAN atracaran a Maó a finals d'abril

Al maig, tindrà lloc l'exercici MINEX-24 de guerra de mines que organitza i lidera l'Armada

Diferents vaixells de guerra desembarcaran a Maó

Maó

La polèmica al voltant de l’us del port de Maó com a base de l’OTAN viurà als propers dies un nou episodi. El 25 i 26 d’abril atracaran a la base naval diferents vaixells que participaran a les maniobres Minex-24.

Serà una trobada prèvia a l’inici d’aquests exercicis que es faran al mar balear del 29 d'abril al 9 de maig. Participaran vaixells de superfície, un helicòpter de l'Armada i un total de més de 500 efectius de països i organitzacions diferents com Espanya, Bèlgica, Estats Units, Romania, i d’altres. Aquest és un exercici multinacional avançat de guerra de mines que organitza i lidera l'Armada amb caràcter anual.

La Força Naval multinacional, en què s'integraran també vaixells de l’OTAN i de la Força Marítima Europea. El vaixell insígnia serà el ‘Relámpago’ que acollirà el 26 d’abril a Maó un acte de Arriado Solemne. Així mateix, durant el cap de setmana hi haurà jornades de portes obertes al públic en diferents vaixells de l'Armada espanyola.

Després de la primera setmana d'exercicis, està previst que l'agrupació recali a l'Estació Naval de Porto Pi del 3 al 5 de maig, i finalment del 9 al 10 de maig, alguns dels vaixells espanyols participaran al acte commemoratiu del “50 Aniversari del Sector Naval de Balears”.

Des de la Plataforma Menorca per la Pau ja estan debatent quines mesures prendran de cara a quan aquesta flota arribi al port de Maó.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00