Sociedad

L’aeroport de Menorca és el més puntual de tota Espanya

Durant els tres primers mesos de l'any l'aeròdrom menorquí ha complert amb 95% dels horaris

Aeroport de Menorca / David Arquimbau Sintes (EFE)

L’aeroport de Menorca és el més puntual de tota Espanya en el que duim de 2024.

Durant els tres primers mesos de l’any gairebé quatre milions de passatgers van patir retards als aeroports espanyols, és a dir, aproximadament un 18% del total dels més de 21 milions de viatgers. Segons de dades d'AirHelp, que asseguren que el de Menorca i el d’Eivissa van ser els aeròdroms amb més puntualitat.

En la major part dels casos els retards van ser menors i no van comportar indemnitzacions econòmiques, mentre que 250.000 persones sí que van poder rebre una compensació per un retard superior a tres hores, cancel·lació del vol o per la pèrdua de connexió ocasionada pel retard d'un vol previ.

Tot i això, les dades de puntualitat van millorar ja que gairebé 160.000 vols es van enlairar des d'Espanya entre gener i març, dels quals més del 17,4% van patir algun retard o cancel·lació, xifra inferior al 21,5% del mateix període del 2023.

Si es tenen en compte els aeroports amb més de 200 vols mensuals programats, els passatgers que van sortir des de Menorca han estat els més afortunats. Dels 100.00 passatgers que van agafar un vol des de Menorca, el 94,84% van sortir en hora.

Per darrere, el d'Eivissa i Astúries es van proclamar com a segon i tercer millor aeroport d'aquest primer trimestre de l'any, amb una taxa de puntualitat del 91,8% i 90%, respectivament.

Per contra, els aeroports canaris no van tenir la mateixa sort: Lanzarote, Gran Canaria i Tenerife Sur van ser els aeroports amb pitjors dades aquesta primera part de l'any, amb percentatges de puntualitat del 72,7%, 73,1% i 76% , respectivament.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00