Sociedad

Alaior es coverteix en el centre del turisme

La Fira de Turisme d'Alaior, referent a les Illes Balears pels professionals del sector

Showcooking a la fira de Turisme

Aquest cap de setmana, Alaior, i concretament el recinte de l’institut Josep Miquel Guàrdia, ha estat el punt de trobada del sector turístic de les Illes Balears amb la celebració de la Fira de Turisme, que ja s’ha convertit sens dubte en l’espai expositiu de referència per a tota aquesta indústria en l’àmbit regional.

La fira ha comptat amb una àmplia oferta de productes i serveis turístics de tota mena i també relacionats amb l’organització de celebracions; esdeveniments i noces. Càtering, hotels, agroturismes, cocteleria, maquillatge, sonorització, fotografia, carpes, animació infantil o regals, tot ha suscitat un gran interès per part dels visitants.

La gran novetat d’aquesta edició ha estat el Fòrum Internacional de Turisme, que ha comptat amb destacades ponències de rellevants personalitats del sector, que han compartit la seva opinió i visió, així com la seva experiència, en relació a assumptes tan decisius per Menorca, com Pep Eloy, Director General de Turisme del Govern de les Illes Balears, Javier Gándara, CEO d’EasyJet i president de l’Associació de Línies Àrees d’Espanya (ALA), Ginés Martínez, CEO de Jumbo Tours Group i vicepresident de Alpitour World i José Codolà, conseller delegat de Valentín Hotels Group han estat els ponents que han participat.

El balanç i valoració que es fa des de l’Ajuntament i per part dels expositors de la fira és molt positiu El batle José Luis Benejam, destaca que «la fira ha estat un gran èxit. Moltíssimes són les persones que s’han desplaçat fins a Alaior des de diversos punts de l’illa i també molts els turistes que ja es troben a Alaior que s’han apropat a la fira i han gaudit de l’oferta espectacular d’aquesta cinquantena d'empreses que han mostrat les seves propostes dins el sector turístic, en particular dins l’àmbit dels esdeveniments».

«Aquesta fira, referent a les Illes Balears, aquest any ha aconseguit l’additiu que necessitava, un Fòrum Internacional de Turisme que ens ha permès escoltar diverses perspectives sobre el present i el futur del turisme, a Espanya i a les Illes Balears, de la mà de diferents professionals i empresaris de reconegut prestigi en el sector. Un espai comú per divulgar idees i per generar debat sobre l’activitat econòmica que principalment ens dona de menjar», ha afegit el batle.

La fira ha posat en relleu les bones previsions que hi ha de cara a la temporada estival d’aquest 2024 al municipi d’Alaior i a la resta de l’illa, allargant-la cada any amb l’objectiu d’arribar a la desestacionalització del turisme. Les sensacions de tots els participants són molt bones.

Centenars de persones han passat per la fira, tant dissabte com diumenge, per conèixer els 50 estands de les empreses expositores i gaudir de les activitats complementàries que ha organitzat l’Ajuntament, i que han transcorrit de manera dinàmica i sense parar durant els dos dies de Fira.

El programa d’activitats ha inclòs actuacions musicals de The Gentlemen Jacks, Ten String Duo, Cova d’en Xoroi Live Music amb Wanderlust o la festa infantil de Ritmo Menorca. Així mateix, s’ha dut a terme dos showcookings, un amb José Maria Borrás i Cómete Menorca, i l’altre a càrrec de Cocina de Colores, dues demostracions, una de sabons naturals amb Carolina Carreras i una d’elaboració de sidra Kane, dos ponències, una d’IGA Menorca sobre els Islands Games i l’altra sobre turisme sostenible a la nostra mar amb MenorcAventura Cala’n Porter, un espectacle eqüestre i una actuació de La Casa de Andalucía, entre altres espectacles.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00