Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Gente
En Femení

Entrevistem a Eva Febrer a En Femení

La música es el seu món i Mariona Vilaseca ens l'apropa en aquesta entrevista personal

Entrevista a Eva Febrer Florit en En femení

Entrevista a Eva Febrer Florit en En femení

19:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712920235488/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mahón

Per conèixer un poc més a la convidada de l'espai d'avui, vos transcribim la seva biografia personal, escrita per ella mateixa:

Formació

Em vaig llicenciar en violí modern al Conservatori Superior de les Illes Balears, sota la tutela dels professors Enrique Palomares i Agustín León Ara.

Posteriorment em vaig iniciar al món de la interpretació seguint criteris històricament documentats amb el prestigiós violinista Barry Sargent, amb qui vaig estudiar durant quatre anys.

Em vaig llicenciar en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja, i em vaig formar a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) fent dos anys d'estudis de postgraduat amb el mestre Emilio Moreno.

Vaig perfeccionar la meva base historicista amb el prestigiós violinista Sigiswald Kuijken a Itàlia i Bèlgica.

Com que sóc una mica inquieta, m'he format també a l'Acadèmia Internacional de la Freiburger Barockorchester, l'Acadèmia Internacional de la Petite Bande, l'Acadèmia Europea Villa Bossi, entre d'altres.

On ha treballat

He treballat amb músics de la talla de Sigiswald Kuijken, Lorenzo Coppola, Emmanuel Balssa, Barry Sargent, Emili Moreno, Luis Antonio González, Chiara Banchini, Manfredo Kraemer, Pau Valetti, Andrew Ackerman, Gordan Nikolic, Andrew Watkinson, Giorgio Mandoles der Goltz, Christophe Coin, Lorenza Borrani, Zefira Valova, Júlia Kuhn, Quartet Casals, Endellion Quartet, Qvixote Quartet (com a assistent dels seus Q4 Stage 2012-2014).

Toco regularment amb diferents orquestres i acoblaments especialitzats majoritàriament en la interpretació històrica amb instruments originals. Entre elles, el meu grup Il Gesto Armonico, Le Petit Ensemble, Stylus Phantasticus, La Petite Bande, Les 24 violons de Roy, La Casa de les Comèdies, El Teatre Instrumental, Orquestra del Montsalvat, o l'Ensemble FMA. He participat tant com a violinista, com a violista o amb tots dos instruments.

He pogut fer concerts a Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Holanda o Finlàndia.

El Festival de Música Antiga

Sóc la fundadora del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran, que amb més de deu anys d'existència és pioner en la matèria, ja que és el primer festival dedicat a la interpretació històrica seguint criteris de l'època de l'illa de Menorca . Gràcies a aquest, hem produït i coproduït diferents programes sempre temàtics i alguns exclusius per a l'ocasió, amb músics especialistes de tot el món, així com amb altres festivals i entitats nacionals i internacionals.

M'agrada combinar la tasca docent amb la interpretativa, buscant sempre un equilibri entre les dues passions.

Des del 2014 sóc membre del Grup de Recerca Musicològica de l'Institut Menorquí d'Estudis.

Des del 2021 compto amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

Entrevista a Eva Febrer Florit en En femení

19:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712920235488/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00