Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Gente
En Femení

En Femení entrevista a la nadadora Tita Peix (Tita Llorens)

Repassa algunes de les seves darreres nedades en les que ha aconseguit ser pionera mundial

Entrevista a la nadadora Tita Peix (Tita Llorens)

Entrevista a la nadadora Tita Peix (Tita Llorens)

21:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710756823261/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mahón

Mariona Vilaseca entrevista a Tita 'Peix' (Llorens). En la seva carrera com a nedadora sempre suma noves proeses. A l'entrevista rallen d'alguna d'elles, com la que va desenvolupar a Amèrica del Sud.

A Sudamèrica

De matinada, Tita Llorens es va submergir a les aigües del Riu de la Plata, el més ample del món i que serveix de frontera entre l'Argentina i l'Uruguai. Va marxar des de Urugaui i dotze hores i 24 minuts després, però ja a la localitat de Punta Lara en territori argentí, la nedadora menorquina va fer història i es va convertir en la primera esportista d'origen europeu a cobrir els gairebé 42 quilòmetres que separen les dues ciutats dels països sud-americans. A més, amb els seus 56 anys, ha estat la persona de més edat a poder superar aquest repte sense emprar neopré.

Tot i que Tita Llorens s'ha enfrontat a travesses de fins a 100 quilòmetres, creuar el Riu de la Plata va suposar diversos desafiaments per a ella.

Cada experiència es especial

Nedar en un riu d'aigua dolça no es com fer-ho en agua salada. Nedar en un llac no es com fer-ho a les costes de Ciutadella. Una cosa que ha dit que li fa respecte son els bitxos que et pots arribar a trobar, com les carabel·les portugueses, uns bords que tenen una picadura molt dolenta.

Nedar a Bariloche

Mariona li demana a Tita, que sempre cerca nous reptes. Un dels darrers, la Triple Corona a Bariloche. Tita va aconseguir aquest guardó, després de completar tres exigents desafiaments de natació en aigües obertes sense vestit de neoprè. L'últim va tenir un recorregut de 18 quilòmetres -prop de sis hores de natació- des del Club de Regates fins a la Platja del Centre davant del Centre Cívic, en aigües del llac Nahuel Huapi.

Entrevista a la nadadora Tita Peix (Tita Llorens)

21:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710756823261/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bariloche és un lloc en el que va decidir participar des d'un viatge precedent. Es va animar a fer la travessia de Port Blest que proposa Open Water Argentina – OWA, organitzadors del circuit de natació en aigües obertes.

El títol va requerir la “Travessia Leme ao Pontal” a Rio de Janeiro, Brasil, que va afrontar el 5 de febrer; -en total 36 km amb un temps de 13 hores i 47 minuts-; i el segünet repte, en què va desafiar el llac Nahuel Huapi a la recerca de completar les tres proves de llarga distància. Totes dues es van sumar a la cruïlla del Riu de la Plata el 2023, una distància aproximada de 42 quilòmetres, que va cobrir en 12 hores 24 minuts. Una proesa que va aconseguir nedant sense vestit de neoprè.

Tita Llorens, nadadora menorquina
Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00