Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Música
Menorca Jazz Festival

Dissabte a les 21'30 hores al Principal, actúa Sarah McKenzie al Menorca Jazz Festival

Era una espina clavada que tenia l'artista, que ja va intentar participar anys enrera però que no va poder ser

Sandra McKenzie actua al Teatre Principal abans de tornar a Austràlia

Sandra McKenzie actua al Teatre Principal abans de tornar a Austràlia

05:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709807758219/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dani Benejam ens recorda que aquesta reconeguda artista ja tenia una cita amb el Menorca Jazz Festival que no es va poder produir i, com tenia l'espineta clavada, ara té un valor especial que actuï al Teatre Principal de Maó aquest cap de setmana. T'expliquem algunes coses que hem conegut de l'artista:

Biografia

Sarah McKenzie va créixer a Austràlia, prenent classes de piano clàssic des dels cinc anys. Un professor la va introduir al rock, el blues i el boogie-woogie quan tenia nou anys. "Als 15 anys vaig escoltar el disc Night Train d'Oscar Peterson i aquest va ser el punt d'inflexió per a mi. Era una música tan feliç que sabia que volia fer-ho amb la meva vida". També va estimar Gene Harris i Ahmad Jamal des del principi, ja que es va convertir en una pianista de jazz molt hàbil i una cantant molt atractiva. Durant un període de cinc anys va treballar de 5 a 7 nits a la setmana tocant en clubs, hotels i casaments, construint el seu repertori i el seu estil musical individual.

Sarah es va inspirar com a pianista i cantant per Shirley Horn, Nat King Cole, Harry Connick Jr. i Blossom Dearie. “Tots expliquen històries a través del seu cant i els oients ho creuen per la seva sinceritat. M'han inspirat a estar més preocupat per explicar la història de la cançó i arribar als oients. La música tracta d'evocar emocions i està destinada a tocar la gent".

McKenzie es va formar anteriorment a l'Acadèmia d'Arts Escèniques d'Austràlia Occidental i va concloure amb una llicenciatura en música. Va guanyar la beca Generations in Jazz Vocal, un Aria (Australian Grammy) i un Bell Award a Austràlia.

Viatge als Estats Units

Va arribar per primera vegada als Estats Units el 2012 quan va rebre una beca completa a la Berklee School of Music de Boston, MA. Va signar amb l'Impulse! segell, va fer gires per tot el món i va realitzar un dels seus somnis tocant al Montreux Jazz Festival. Va passar períodes vivint i treballant a París i Londres, i va gravar cinc àlbums ben rebuts: Don't Tempt Me, Close Your Eyes, We Could Be Lovers, Paris In The Rain i Secrets Of My Heart.

El llançament de "Without You" sens dubte augmentarà la popularitat i la reputació de Sarah McKenzie com a pianista i cantant de jazz creativa. En lloc d'enregistrar un àlbum típic d'herència brasilera, revigoritza la música atemporal amb idees fresques i sorpreses subtils, afegint-se al seu llegat. Ara amb seu a Los Angeles, però encara viatjant pel món, Sarah McKenzie mira cap al futur amb entusiasme. “M'ha agradat molt anar de gira i tenir noves aventures fent música. El meu amor per Oscar Peterson, Michel Legrand i Antonio Carlos Jobim m'ha inspirat constantment per crear i escriure música nova, interpretar cançons clàssiques amb significats importants per als oients i tocar amb gran sentiment. La música és la meva missió".

Sandra McKenzie actua al Teatre Principal abans de tornar a Austràlia

05:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709807758219/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Más información

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00