Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Música

Magalí Datzira presenta Des de sa cuina al Menorca Jazz Festival

Es el concert que obre el cartell del 2024

Magalí Datzira, jazz des de sa cuina

Magalí Datzira, jazz des de sa cuina

05:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709715268578/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mahón

Jove però amb prou experiència. Magalí Datzira Sallas va nèixer el 1997 a Barcelona. És una músic de jazz espanyola ( contrabaix , baix elèctric , veu , també altres instruments, composició de cançons ). Va començar a aprendre el contrabaix als set anys i va assistir a l' escola municipal de música Escola Municipal de Música de Sant Andreu . Allà va ser introduïda al jazz per Joan Chamorro a la Sant Andreu Jazz Band. Una mica més tard va descobrir la seva veu. Mentre encara estava al batxillerat, va rebre una beca com a cantant de jazz per completar el curs de preparació professional al Conservatori del Liceu de la seva ciutat natal el curs 2013/2014. Després va cursar el grau a l' Escola Superior de Música de Catalunya , on va passar un any al Conservatorium van Amsterdam . A Amsterdam també va aparèixer en un trio amb Michael Moore i Rogerio Bicudo. Va cantar per primera vegada a Jazzing 2 , el segon CD-DVD de la Sant Andreu Jazz Band , que Datzíra es va dedicar a gravar als 13 anys. Com a baixista i cantant també es va escoltar al disc Joan Chamorro presenta la Màgia de la Veu amb Andrea Motis , Rita Payés i Eva Fernández . Chamorro va presentar el seu disc debut Joan Chamorro presenta Magalí Datzira el 2014 amb músics convidats com Scott Robinson i Perico Sambeat . L'any 2016 va participar al disc De poetes, cançonetes de Toni Xuclà . Va actuar amb el quintet d'Andrea Motis, Loopholes , a JazzBaltica el 2023 .

Nous camins

Des del 2016, Datzíra forma part del trio Wom's Collective . Va actuar amb el seu propi grup al Festival Internacional de Jazz de Polanco de Polanco (Ciutat de Mèxic) el desembre de 2017 i 2022 . L'agost de 2018 va actuar al Festival de Jazz d'Auvernier a Suïssa . El 2019 va presentar el seu propi quintet amb el seu germà Iscle Datzira (saxo), així com Meritxell Nedderman (teclats), Leonardo Mezzini (guitarra) i Arnau Figueres (bateria).

El més nou

Datzira va llançar diversos senzills i un EP a partir del 2020 . Va autoeditar el seu primer disc amb composicions exclusivament pròpies, Des de la cuina, el febrer de 2023 i el presenta al Menorca Jazz Festival, al Teatre Casino 17 de gener de Ciutadella.

Magalí Datzira, jazz des de sa cuina

05:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709715268578/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00