Directo

IRÁN ATACA ISRAEL Sigue en directo la última hora del ataque de Irán sobre Israel

Sociedad | Actualidad

L'obra 'I Puritani' obre aquest divendres la 52ª Temporada de l'Òpera de Maó

El repartiment, de vertader luxe, l’encapçala el tenor Celso Albelo en el rol de Lord Arturo i la soprano Ruth Iniesta com a Elvira

Representació de l'òpera Ernani al 2019

Maó

L’obra ‘I Puritani’, de Vincenzo Bellini, és el títol que es representarà aquest divendres en la inauguració de la 52ª Temporada de l’Òpera organitzada per la Fundació Menorquina de l’Òpera i Amics de s’Òpera de Maó.

El repartiment, de vertader luxe, l’encapçala el tenor Celso Albelo en el rol de Lord Arturo, la soprano Ruth Iniesta com a Elvira, el baríton Stefan Astakhov com a Sir Riccardo, el baix-baríton Simon Orfila com a Sir Giorgio, el baix Luís López com a Lord Gualtiero, i el tenor Pancho Corujo com a Sir Bruno. El mestre Oliver Díaz serà l’encarregat de la direcció musical de l’espectacle, i Giorgia Guerra de la direcció d’escena. Acompanyaran als intèrprets el Cor dels Amics de s’Òpera de Maó dirigit per Cristina Álvarez, i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Al voltant d’aquest títol, s’han programat enguany un seguit d’activitats divulgatives. Per exemple, les setmanes prèvies a l’òpera s’han realitzat tallers educatius a les escoles i instituts de l’illa. Aquest projecte, anomenat Òpera Prima, està destinat a adolescents i combina la formació a les aules amb una invitació per poder veure l'òpera.

A més, com és ja habitual, aquest divendres es realitzarà l’Òpera al Carrer, amb la retransmissió en directe de l’òpera amb una pantalla gegant al carrer de Ses Moreres de Maó.

Finalment, enguany s’ha creat també el projecte Òpera Gran, una iniciativa que consistirà en retransmetre l’òpera via streaming als geriàtrics i centres de dia i clubs de jubilats de Menorca.

Aquest projecte es fa amb la col·laboració de la Direcció Insular de Gent Gran, Dependència i Diversitat Funcional del Consell de Menorca, i l’Ajuntament de Maó. L’acció vol acostar les arts escèniques a la tercera edat, i aprofundir en la vessant social de la cultura. En aquesta primera edició, seràn els geriàtrics de Sant LLuis, Alaior, Mercadal, Ferreries, Maó, Centres de dia Es Castell, Elena Maseres de Maó, Clubs de Jubilats d´Alaior, Es Mercadal i Democràtics de Ciutadella.

La funció de I Puritani es repetirà també el diumenge a les 20h del vespre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00