Sociedad | Actualidad

Menorca acull aquest cap de setmana les Trobades i Premis Mediterranis Albert Camus

Més de 30 pensadors, escriptors i artistes formaran part d’aquest fòrum que reivindica la visió crítica que Camus tenia sobre el món

Roda de premsa de les Trobades Albert Camus

Maó

Menorca acull aquest cap de setmana una nova edició dels Premis Mediterranis Albert Camus, la cita anual amb el pensament i la reflexió al voltant de la figura del cèlebre escriptor argelià d’arrels menorquines.

Més de 30 pensadors, escriptors i artistes formaran part d’aquest fòrum que reivindica la visió crítica que Camus tenia sobre el món.

Per a aquesta edició s'han programat diverses conferències, debats i taules rodones que, sota el títol "Els llocs del món", pretenen crear un espai de debat i reflexió sobre els conflictes actuals. Els dos guardonats d’enguany són la fotògrafa egípcia Rehab Eldalil, que rebrà el II Premi Mediterrani Albert Camus Incipiens, pel seu projecte sobre la invisibilitat del poble beduí a Egipte, i l'escriptor francès Mathias Énard, guanyador al seu dia del prestigiós Premi Goncourt, que rebrà el III Premi Mediterrani Albert Camus per la seva trajectòria vital i artística com a creador i pensador contemporani.

Tal com ha explicat la Directora de Trobades & Premis Mediterranis, Sandra Maunac, la gala d'enguany ressaltarà la veta teatral d'Albert Camus i estrenarà al Teatre Principal una representació i lectura dramatitzada de fragments de Los justos, obra de teatre de Camus escrita el 1949.

Les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus compten amb el suport de la família de l'escriptor i de la Societat d'Estudis Camusians i van néixer d'una idea de Miguel Ángel Moratinos exministre d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya-, qui en promou l'organització juntament amb l'Ajuntament de Sant Lluís i el patrocini de la Fundació Foment del Turisme.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00