Política

La nova llei d'accessibilitat universal introdueix el vessant cognitiu

La principal novetat és que no se centra exclusivament en l'accessibilitat física sinó que inclou la comunicació i la informació perquè siguin més comprensibles per a tothom

La ministra d'Afers Socials, Trini Marín / ANA

La ministra d'Afers Socials, Trini Marín

És la principal novetat del text que ha presentat la ministra d'Afers Socials, Trini Marín, i que s'entrarà aquesta setmana a tràmit parlamentari, però no es preveu que es debati fins a la primavera. Marín ha destacat que la principal novetat és que no se centra exclusivament en l'accessibilitat física de les persones, per tant, a eliminar les barreres arquitectòniques cap a les persones amb discapacitat, sinó que també han inclòs una part cognitiva, centrada en la comunicació i la informació perquè siguin més comprensibles i més accessibles.

La llei comportarà l'obligació de crear plans d'accessibilitat, que hauran d'estar acabats i presentats el 2028, per a tots els serveis, locals i instal·lacions d'ús públic. Aquests hauran de preveure tots els ajustaments arquitectònics necessaris per fer-los accessibles a tothom, tot i així, en cas d'incompatibilitat per qüestions geogràfiques o estructurals podran presentar alternatives que hauran de ser validades per una comissió formada per persones amb discapacitat. També afectarà el transport públic que haurà d'incorporar sistemes d'accés, senyalització i informació alternativa.

El règim sancionador s'ha actualitzat i les multes podrien anar dels 300 als 5.000 euros per les infraccions més lleus, dels 5.000 als 50.000 euros per les greus, i dels 50.000 als 100.000 euros per les molt greus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00