Política

Es tripliquen els viatges en autobús des de la pandèmia

L'any 2021 es van fer uns 2,4 milions de viatges en bus i que aquest setembre, coincidint amb el primer any des que es va aprovar la nova concessió, ha crescut fins als 7,3 milions

En tres anys s'ha passat de 7.000 tragectes en bus a 20.000

Andorra la Vella

La gratuïtat del transport públic estat un element clau perquè els usuaris del servei s'hagin disparat en només tres anys. Així, les dades que ha presentat el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i mobilitat, David Forné, mostren com l'any 2021 es van fer uns 2,4 milions de viatges en bus i que aquest setembre, coincidint amb el primer any des que es va aprovar la nova concessió, ha crescut fins als 7,3 milions. Un xifra que no és finita, ja que cada mes registren increments superiors a l'1%. Així mateix, s'ha passat dels 7.000 desplaçaments diaris que feien justament en sortir de la pandèmia, als 20.000 actuals. A més, s'han tret uns 5.000 vehicles diaris de les carreteres.

Per tot plegat, no amaga la satisfacció que senten per l'èxit de la iniciativa, tenint en compte que a més, repercuteix directament a l'economia dels ciutadans i els acosta a l'objectiu d'assolir la neutralitat de carboni.

Forné també ha fet balanç del primer mes des que va entrar en funcionament del nit bus entre setmana. En aquest cas, ha fet uns 131 viatges diaris, els quals sumats als més de 380 que fan durant el cap de setmana, deixa una xifra mitjana d'uns 200 desplaçaments cada dia. Quant al bus nocturn fins al Pas de la Casa, encara s'està estudiant la seva viabilitat.

Finalment, s'ha referit la línia directa fins a la Seu d'Urgell que també celebra el primer any des que es va aprovar la concessió. En concret, ha crescut un 60% en el nombre de passatgers i diàriament l'agafen unes 600 persones.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00