Economía y negocios

La inversió estrangera va representar el 17% del PIB l'any 2022

L'índex d'obertura econòmica mostra una clara dependència de l'exterior, ja que el volum d'exportacions i importacions és superior a la producció global del país

La inversió estrangera sortint va caure a la meitat i es queda en l'1,5% / Andorra Business

Andorra la Vella

És una dada que aporta l'informe sobre els indicadors de la globalització, que ha elaborat el departament d'Estadística amb dades corresponents a fa dos anys. Així, la inversió estrangera directa va sumar aquest 17,6% respecte del producte interior brut, una xifra molt superior a les dels darrers anys quan no arribava al 15%. Per contra, va caure molt la inversió estrangera sortint cap a l'exterior. Amb prou feines va superar l'1,5% quan els anys precedents la duplicava fàcilment. Si es fa la suma conjunta, obtenim la inversió neta que va supera els 513 milions d'euros i va representar un 16% respecte del PIB, novament una dada molt superior a la dels anys anteriors, que difícilment superava el 10%.

Un altre indicador és l'índex d'obertura econòmica i mostra una clara dependència de l'exterior, ja que el volum d'exportacions i importacions és superior a la producció global del país. Aquest percentatge va superar el 2022 els +153%.

Finalment, també inclou la balança comercial que va rondar els 4.315 milions d'euros i va triplicar la xifra del 2021. D'aquests, 2.280 milions corresponien a les exportacions i els 2.000 milions restants a les importacions. Dades que xifren en 247 milions d'euros el superàvit comercial del país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00