Economía y negocios

L'empresa expulsa d'Andorra els treballadors peruans

Segons el president de l'associació de residents, ahir la companyia que els havia contractat els va entregar bitllets d'avió perquè marxin a Portugal o al Perú i si no, quedarien desemparats

Andorra la Vella

El president de l'associació de residents d'aquest país, Lorenzo Castillo, ha explicat que la gran majoria de persones que es trobaven en aquesta situació van abandonar el país ahir a la nit després que la companyia que els havia contractat els assegurés que no tindrien feina i que, per tant, o marxaven o es quedarien desemparats. Afegeix que a alguns els han enviat a Portugal i a d'altres els han retornat al Perú, però a cap dels dos, diu, els esperen millor perspectives, ja que a Portugal hi ha treballadors que estan exactament en la mateixa situació que aquí, i els que tornin hauran de fer front als interessos del deute que van contreure per venir al Principat.

Per altra banda, ha explicat que tot just ahir al matí dues persones van anar a comissaria a posar una denúncia, però que una d'elles és de les que ha marxat. L'altra continuarà amb el procés, però Castillo es pregunta per què davant d'un cas flagrant com aquest, el ministeri de Treball, la policia o la fiscalia no poden actuar d'ofici, sense que s'hagi d'exposar una persona tan vulnerable.

Quant a la seva seguretat, assegura que ell mateix en els darrers dies ha observat que algunes persones l'observen i que fins i tot alguna autoritat li ha recomanat que posi immediatament una denúncia, una acció que farà en els pròxims dies.

Finalment, diu que no s'ha reunit amb els sindicats perquè tampoc l'han anat a buscar ni s'han intentat posar en contacte amb ells, a diferència del ministeri o del Raonador del Ciutadà, als quals agraeix la seva visita i està convençut que amb la pressió social, política, però també econòmica, com va demostrar la CEA, serà molt més difícil que es repeteixi una situació com aquesta.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00