Política

Casal insisteix que actuaran amb fermesa si es confirmen les denúncies d'abusos laborals contra els treballadors peruans

El ministre Portaveu ha demanat cautela per no entorpir les diferents accions iniciades, però avança que són "deplorables i no ens agraden"

El ministra Portaveu, Guillem Casal / SFGA

Andorra la Vella

El Govern desconeixia la informació que ha denunciat el representant dels residents d'aquesta nacionalitat al programa Aquí Andorra, Lorenzo Castillo, i comparteix que si s'acaben demostrant són comportaments "deplorables que no ens agraden", per això ha reiterat les diferents accions que estan duent a terme per posar-hi remei. Des de les inspeccions d'ofici, per part del departament de Treball i de la policia, com la via diplomàtica oberta a partir de la nota verbal que Exteriors va enviar als seus homòlegs del govern peruà.

A més, ha afegit la redacció de la llei òmnibus que vol tallar d'arrel el problema i que inclourà la supressió de la modalitat contractual del treballadors desplaçats.

Per tot plegat, ha demanat cautela per no entorpir les diferents accions iniciades i, malgrat que entén que cal treballar amb celeritat, insisteix que no és una pràctica generalitzada a les empreses de la construcció ni del país. Tot i així, si es confirmen les denúncies públiques, assegura que el Govern actuarà amb fermesa.

Quant a l'acció exterior, ha explicat que consisteix en informar a les autoritats peruanes de la situació dels seus ciutadans, però també pot servir perquè elles els facin el retorn de la que tinguin.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00