Política

Espot i Marsol destaquen la necessitat d'acabar amb els contractes de treballadors desplaçats

El cap de Govern, recorda que han incoat diversos expedients i que, malgrat que en altres països també es dona aquesta modalitat contractual, al Principat no sempre s'ha aplicat correctament

La ministra de Treball, Conxita Marsol, comenta que han tret vuit edictes per ocupar places d'inspector de treball i ningú s'hi ha presentat / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El representant de la comunitat de peruans al Principat ha declarat a RTVA que una vintena de persones haurien estat acomiadades com a represàlia pel cas que ha sortit publicat i que implicaria l'engany a una cinquantena de treballadors d'aquesta nacionalitat, una situació que ha fet que el Govern es decideixi a acabar amb aquesta modalitat contractual. La informació, però no la coneixien ni el cap de Govern, Xavier Espot, ni tampoc la ministra de Treball, Conxita Marsol, però en qualsevol cas els referma en la seva decisió.

Diu Espot que ja han incoat diversos expedients i que, malgrat que en altres països també hi ha treballadors desplaçats, aquí al Principat no sempre s'ha aplicat correctament.

Per la seva part, la ministra considera que és una situació molt trista, si així es confirma, tot i que lamenta que malgrat les seves manifestacions públiques encara no tinguin cap denúncia oficial obre aquest cas. Sí que valora, per això, la implicació de la patronal per ajudar-los a fer que les empreses facin bé els contractes i no s'aprofitin de la gent.

També ha lamentat la manca d'inspectors que tenen al departament de treball, malgrat que no impedeix que es continuïn fent inspeccions. Ha recordat que per alguna posició concreta han tret fins a vuit edictes, però que ni rebaixant l'exigència han aconseguit cobrir-les.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00