Política

Els propietaris de terres clamen per la cessió temporal dels pisos buits

El president de l'entitat, Josep Duró, diu que "presentaran batalla" contra aquesta mesura que vol impulsar l'executiu

El president i el secretari de l’APTA, Josep Duró i Jordi Cerqueda / ANA

Andorra la Vella

El president de l'entitat, Josep Duró considera que si es confirma aquesta mesura, anunciada pel Govern fa unes setmanes, serà una intromissió amb totes les de la llei a la propietat privada, un element que recorda que queda plenament garantit a la constitució. És per això i malgrat que encara no han parlat amb l'executiu perquè els desgrani exactament com vol actuar, que ja avança que no abaixaran els braços i que presentaran batalla.

Duró afirma que aquest punt els molesta i els preocupa perquè si s'actua així amb els pisos, es podria obrir la porta a altres accions. A més, assegura que malgrat que s'apliqui a altres països, aquests per tamany i població són molt diferents a Andorra.

Per altra banda, el també cap visible del moviment Virtus Unitas Fortior, confirma el dinar amb el cap de Govern, Xavier Espot, fa uns dies, un àpat que fan periòdicament amb altres càrrecs o líders per conèixer de primera mà les seves intencions o les polítiques que volen desenvolupar. Des d'aquest punt de vista, de moment no tenen la intenció de fer el salt polític, tot i que tampoc ho descarta.

Finalment i referent a la força que els propietaris han demostrat a Ordino, fins al punt que la cònsol major estigui disposada a esmenar la modificació del POUP que ella mateixa va avalar quan era consellera, diu que si 102 persones van presentar al·legacions és perquè hi havia un problema greu.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00