Economía y negocios

El sector del comerç serà el protagonista de "Sublim"

Andorra Turisme renova el contracte amb el Cirque du Soleil per quatre anys a raó de tres milions d'euros

Presentació de "Sublim", el desè espectacle del Cirque du Soleil al Principat / Andorra Turisme

Andorra la Vella

Serà el desè espectacle que la companyia canadenca realitzi especialment per al Principat, i si l'any passat estava ambientat en un hotel enguany han escollit un altre sector estratègic com és el comerç, i en concret el retail. Així, l'acció passarà en un taller on un vell dissenyador que vol tancar-lo per jubilar-se inicia un viatge i seran els seus manquis qui prenguin vida. Està previst una desena de números durant els més de 60 minuts que durarà.

Diu el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, que el Cirque du Soleil és una garantia d'èxit anual i que, malgrat que treballen per trobar-hi alternatives és molt difícil trobar-ne una altra que iguali tot el que aporta, tant per nombre de turistes com per increment de les pernoctacions.

Les entrades per Sublim es posaran a la venda el 20 de maig a un preu d'entre 23 i 31 euros segons la localitat i si és entre setmana o en dissabte i diumenge. Novament, la carpa s'instal·larà a l'aparcament de Prada Casadet.

Qüestionat per la ubicació, el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, manté que és positiva, però perquè ells l'han d'habilitar, un esforç que amb un recinte multifuncional seria molt més senzill i a més, permetria molts altres espectacles de gran format.

Les funcions seran des del dissabte sis de juliol fins al diumenge quatre d'agost i precisament aquesta és una de les principals novetats, perquè coincidirà amb la festa major d'Andorra la Vella.

El Cirque du Soleil renova per quatre anys a raó de tres milions d'euros

A l'octubre, els responsables d'Andorra Turisme van tancar l'acord amb la companyia canadenca per donar-li continuïtat per quatre anys més encara que es revisarà després de cada edició, i inclou una actualització del preu fins als tres milions d'euros. Una dada que representa un augment de 400.000 euros respecte a l'anterior.

Per Budzaku l'entesa és molt positiva tenint en compte les xifres econòmiques de l'any passat on la diferència entre els ingressos, que s'incrementen cada any perquè totes les entrades són de pagament, i les despeses es redueix. Així, va costar uns 2,5 milions d'euros, una dada inferior a la del 2022, però que ja preveu que enguany serà d'un 10% superior.

La resta d'indicadors asseguren que és un bon producte que cal mantenir, explica. La despesa mitjana dels assistents va créixer fins als 137 euros, el 85% eren turistes i d'aquests, un 89% van dormir al país. A més, l'ocupació va ser del 91% i la valoració per part dels usuaris va fregar el nou.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00