Política

El projecte dels pisos tutelats a Sant Julià costaran 16 milions d'euros

La cònsol menor, Sofia Cortesao, no tanca la porta a demanar la implicació d'altres entitats, nacionals o europees

La parcel·la de terreny on s'aixecaran els tres edificis del projecte de pisos tutelats a Sant Julià de Lòria / ANA

Andorra la Vella

La cònsol menor laurediana, Sofia Cortesao, ha detallat la iniciativa per construir un complex residencial per a majors de 65 anys, així com el seu finançament. Segons ha avançat, costarà 16 milions d'euros dels quals ja en tenen garantits sis gràcies a les aportacions privades. Sis més els hauria d'aportar l'executiu i els quatre restants, el comú segons la seva capacitat pressupostària, tot i que no tanca la porta a demanar la implicació d'altres entitats, nacionals o europees.

Cortesao confia que aquest any tancaran la qüestió del finançament, completaran la constitució de la fundació i elaboraran les bases del concurs per a l'adjudicar els pisos. L'objectiu és que l'any vinent comencin les obres i que siguin una realitat el 2027. Per altra banda, ha detallat que disposaran d'una cinquantena d'apartaments, els quals estaran connectats per uns jardins interiors i que disposaran de sistemes motoritzats per a proporcionar un acompanyament a la gent gran.

Finalment, ha confirmat que inclourà un centre de dia amb una capacitat per una trentena de persones. Són una vintena més de les que té l'actual instal·lació que gestiona la Creu Roja a la parròquia. També hi haurà un restaurant i jardins oberts al públic. Per tot plegat, considera que serà un "element dinamitzador", que donarà un servei social molt important per al col·lectiu de la gent gran i sobretot que contribuirà a combatre la crisi d'habitatge.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00