Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Quim Torra: "Hem descarrilat"

L’expresident de la Generalitat afirma que “Al 2015 la pressió ciutadana va aconseguir les aliances dels partits i que anéssim amb un objectiu comú. Quan la pressió deixa d’existir, es descarrila i en aquests moments hem descarrilat”

ENTREVISTA Quim Torra (expresident de la Generalitat

32:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1649058428_653644/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En una entrevista a l’Aquí amb Josep Cuní, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat molt crític amb l’executiu de Pere Aragonès: “La Generalitat té unes competències i, per tant, fa coses. Però el que s’espera d’un govern independentista és que faci política i això és el que trobo a faltar en aquest govern”

Torra no es mostra gaire optimista pel que fa l’estat actual de l’independentisme: “El 2015 no hi havia unitat, però sí un objectiu comú. La pressió ciutadana va aconseguir les aliances dels partits i que anessin amb un objectiu comú. Quan la pressió deixa d’existir, es descarrila i en aquests moments hem descarrilat.”

Adverteix que “costarà molt portar als partits a una proposta unitària, però sense això no ens en sortirem mai. Si permeten que continuï la trituradora dels partits actuals no arribarem. Jo el 2015 vaig proposar una llista cívica unitària. Vaig aconseguir el suport de l’Assemblea, i d’Òmnium però no del president Mas” I reconeix també que les seves relacions amb Jordi Sànchez no són les millors:

L’expresident assegura: “A mi ningú em va explicar que Putin podia ser amic de l’independentisme català. La capacitat que l’Estat espanyol de treure culebrots és infinita.”

En la línia de la guerra, afirma que “Europa sí ha de continuar enviant armes a Ucraïna. Si algú podia tenir algun dubtes les imatges esgarrifoses d’aquest cap de setmana indiquen que la UE ha de donar un suport més explícit encara”

Quim Torra acaba de publicar el llibre 'Les hores incertes. Dietari de Canonges' (Símbol Editors). És la segona part del seu dietari. I repassant els moments més difícils de la COVID, es justifica: “Jo no tenia els recursos ni les eines, però vam donar la cara. Jo n’estic orgullós. Però sempre en preguntaré què més podia haver fet per la vida de la gent”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00