Sociedad

'Il maestro' Rufus

Rufus Wainwright farà òpera a Peralada

Rufus Wainwright durant la presentació de l'òpera 'Hadrian' al Palau Robert de Barcelona / Màxim Castillo

El cantautor Rufus Wainwright mostrarà la seva faceta menys coneguda de compositor líric en la propera edició del Festival de Peralada.

'Hadrian', la seva segona òpera, narra la història d'amor homosexual de l'emperador romà Adrià. El muntatge s'envolta de les imatges de cossos despullats i flors del fotògraf Robert Mapplethorp. Unes fotografies amarades del mateix classicisme que gasta la música d'en Rufus:

"Estem vivint en una era de destrucció per la guerra, el canvi climàtic, la pandèmia... i crec que és un moment de primar la reconstrucció del món i la bellesa, que és el que es fa sempre quan tornem al classicisme, salvar la bellesa".

L'obra es va estrenar fa quatre anys al Canadà. Més de la meitat del públic assistent no havia vist mai una òpera. Arribar als joves encara costa:

"L'òpera és cara. Si es poguessin limitar els preus atrauria més gent. També hi ha molts nois que no la coneixen, això es podria compensar amb més educació des de petits", apunta el músic.

Rufus Wainwright estrenarà 'Hadrian' al Festival de Peralada el 29 de juliol amb les imatges icòniques de Mapplethorpe que ara s'exposen al Palau Robert de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00