Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Sociedad | Actualidad
ARREL

Les rutes de turisme experiencial ‘Entre comarques’ arriben a la Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat

El jaciment de la Sarga, la Ruta Modernista d’Alcoi, la Cova de l’Or de Beniarrés, el Palau Comtal i el Refugi Antiaeri de Cocentaia i la ruta del ofici de l’espardenya i industrial del paper de Banyeres formen part del cicle de visites

En una de les rutes del programa 'Entre comarques' es visitarà el Palau Comtal de Cocentaina. / Radio Alcoy

Cocentaina

La Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat s’ha sumat al programa Entre comarques, coordinada per la Mancomunitat de la Vall d’Albaida i a la qual també participen la Canal de Navarrés, la Safor i la Ribera del Xúquer.

La proposta es centra en el turisme experiencial amb què el visitant podrà tindre una vivència, amb els cinc sentits, dels llocs visitants vinculats al patrimoni, la cultura, l’activitat a l’aire lliure o assaborir la gastronomia del territori.

I en aquesta oferta s’inclou el pas per quatre municipis de L’Alcoià i El Comtat. Iván Jover, gerent de la Mancomunitat, en Arrel (a partir 23'15") ha exposat les cites previstes: A Alcoi serà el diumenge 3 d’abril per visitar el jaciment de la Sarga, el Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó i els llocs més emblemàtics de la Ruta del Modernisme. El dissabte 28 de maig arribarà a Beniarrés i a Cocentaina amb una visita de matí al Centre d’Interpretació de la Cova de l’Or i el seu jaciment i, per la vesprada, serà per al Palau Comtal i el Refugi Antiaeri. I el passos, per últim, aniran el diumenge 19 de juny a Banyeres de Mariola i a la ruta de L’ofici de l’espardenya i la indústria de paper, amb activitats de matí i de vesprada per conèixer el Museu de l’Espardenya, el Museu Valencià del Papel, el castell i, de vesprada, recórrer la Ruta del Molins.

Arrel (02/03/2022)

33:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1646231887831/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La programació Entre comarques (que es pot consultar a la web de la Mancomunitat) es va iniciar el passat 26 de febrer i serà protagonista durant tots els caps de setmana fins a juny amb rutes per comarques veïnes i adreçades a temàtiques. Les mancomunitats implicades han decidit posar el “seu granet de sorra a la recuperació de totes les empreses turístiques” d’aquesta zona pel que cada visita està organitzada per una d’elles “i d’aquesta manera se’ls dona l’oportunitat de donar visibilitat al seu treball i professionalitat”.

Les persones interessades han de fer una reserva prèvia al contacte que s’especifica a cadascuna de les rutes, que es poden consultar ací.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00