Sociedad

La 'Vermella' menorquina, primera protagonista de la Regió Europea de la Gastronomia 2022

I Concurs Nacional de Cuina Aplicada a la Vaca Vermella de Menorca

Presentació del Concurs

Maó

Menorca comença la seva promoció nacional com a destinació turística gastronòmica amb el I Concurs Nacional de Cuina Aplicada a la Vaca Vermella de Menorca que es celebrarà el proper diumenge 6 de març.

Un total de 8 cuiners, 4 d’ells vinguts de la península, seran els encarregats d’elaborar els seus plats en viu, a la plaça de la llibertat de Ciutadella, on, a banda de poder veure com s’elaboren en directe les receptes, s’hi ubicarà un mercat de producte local, a banda de poder atracar-se a algunes de les carnisseries, que obriran en diumenge per mostrar el producte de Vermella Menorquina.

Cuiners del prestigi de Koldo Royo, Silvia Anglada, José Cortés, Pepa Muñoz o Miquel Mariano, acompanyats del president de la Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes, Bep Al·lès, seran els membres del jurat.

Els vuit finalistes hauran de presentar 7 racions del plat elaborat amb carn de la vaca de raça autòctona com a primera matèria destacable o única. I el jurat puntuarà segons presentació, gust i importància de la vaca vermella a l'elaboració. S'han establert 3 premis: un primer dotat amb 1.000€, un segon amb 500€ i un tercer amb 300€, a més a més del diploma que rebran la resta de cuiners per la participació

Aquest Concurs Nacional de Cuina Aplicada a la Vaca Vermella de Menorca forma part dels actes previstos per aquest 2022 en el marc del mandat de Menorca com a Regió Gastronòmica europea.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00