Política
ELECCIONS GENERALS 2023

PS SDP+ i Concòrdia, les dues formacions amb més perspectiva de gènere als seus programes electorals

Acció Feminista analitza els programes dels sis partits que concorren a les eleccions generals del 2 d'abril en clau d'igualtat

Taula comparativa en matèria d'igualtat dels diferents programes electorals. / Acció Feminista

Andorra la Vella

La coalició progressista i Concòrdia són les dues formacions amb més perspectiva de gènere als seus programes electorals segons l'anàlisi elaborada per Acció Feminista.

L'associació ha tingut en compte aspecte com el grau de representativitat de les dones a les llistes, el posicionament sobre l'avortament, les propostes per eradicar la violència de gènere i la bretxa salarial de les sis formacions que concorren a les eleccions generals. Ho ha explicat la vocal d'Acció Feminista, Clàudia Campos.

Fruit d'aquesta anàlisi, Concòrdia i PS SDP+ son els que compten amb més punts a favor.

Pel que fa a la representació de dones a les candidatures, quatre de les llistes són paritàries però només dues de les sis presenten una dona com a candidata a cap de Govern.

En propostes d'igualtat són cinc dels sis partits els que tenen propostes als seus programes. Pel que fa a la bretxa salarial només hi ha dos partits que en parlen clarament.

L'avortament ha estat un altre punt important de l'anàlisi. De la despenalització en fan referència cinc, tot i que la legalització només està present en dos.

Des de l'entitat celebren que per fi hagi el tema de la igualtat i la qüestió de l'avortament hagint entrat de ple en el debat polític i s'inclogui als programes electorals.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00