Sociedad
8M

El feminisme torna al carrer pel 8M aplegant 200 persones

Acció Feminista convoca una marxa per l'eix central en què reclama més drets i menys promeses electorals

Manifestació pel Dia internacional de les dones, aquest dimecres al vespre, a l'eix comercial central d'Andorra amb unes 200 participants. / Marisol Fuentes Pérez

Andorra la Vella

Unes 200 persones se sumen a la manifestació del 8-M organitzada per Acció Feminista, que torna als carrers.

L'associació va aconseguir aplegar un bon nombre de persones ahir al vespre per reivindicar els drets de les dones, posant el focus en quatre punts essencials: la precarització laboral i l'assetjament a la feina, l'avortament, l'educació sexoafectiva a les escoles i la lluita contra la violència de gènere.

La manifestació portava per lema "la vostra regressió, la nostra resistència" i pretenia llançar una crida a tots els partits polítics coincidint amb la proximitat de les eleccions generals que les dones pateixen una regressió generalitzada dels seus drets, segons Laia Ferré, presidenta d'Acció Feminista.

Manifestació del 8M d'Andorra

Una marxa lenta entre la plaça Coprínceps i la plaça del The Cloud va concentrar dones i també alguns homes de totes les edats. També hi havia representants d'algunes de les formacions polítiques que concorreran a les properes eleccions i de l'Associació de Dones d'Andorra. I va estar amenitzada pels castellers i castelleres d'Andorra i per un grup de batucada.

Capçalera de la manifestació del 8M a Andorra liderada per les membres d'Acció Feminista. / Marisol Fuentes Pérez

En finaltizar es va llegir un manifest en el què es va posar de relleu que el Servei d'atenció integral a les dones, el SIAD, no funciona i es va recriminar al Govern que vulgui continuar amagant el cap sota l'ala en la despenalització de l'avortament.

L'acte va cloure amb una crida general per al 2 d'abril: els drets de les dones no són qüestions electorals, són drets humans.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00