Política
POLÍTICA

Roger Padreny i Carles Sánchez es donen de baixa del PS

Tots dos van comunicar ahir la voluntat de deixar la formació després de manifestes discrepàncies amb la línia de la direcció al tram final de la legislatura i que no hagin comptat amb la confiança del partit per formar part de les llistes electorals del 2 d'abril

Els exconsellers generals del PS Roger Padreny i Carles Sánchez en una reunió de l'OSCE. / Arxiu

Andorra la Vella

Els exconsellers generals més joves del PS, Roger Padreny i Carles Sánchez, es donen de baixa del partit.

Tots dos van comunicar ahir per vies diferents la voluntat de deixar la formació socialdemòcrata, segons ha avançat el Diari d'Andorra i ha confirmat la SER.

Segons fonts de la formació, Padreny ho va comunicar a través del grup de whatsapp del partit mentre que Sánchez ho va fer via correu electrònic. I en cap cas no van donar arguments sobre els motius de l'abandonament, segons les mateixes fonts.

Padreny, però, ha explicat a la SER que ahir va formalitzar la baixa com afiliat i que va explicar la decisió als seus companys. Els motius, però, no els ha volgut desvetllar.

Però és una evidència que tots dos exconsellers s'han anat distanciant al llarg de la legislatura de la línia presa per la direcció del partit, especialment visible al darrer tram. L'exemple més clar va ser l'oposició de Padreny i Sánchez a la demanda de dimissió formulada pel líder del PS del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en plena pandèmia. En aquell moment ja van manifestar que la dimissió no era la solució, el què va provocar que l'aleshores president del grup parlamentari, Pere López, els desacredités.

Aquest distanciament ha acabat provocant que cap dels dos hagi comptat amb la confiança de la formació per formar part de les llistes a les properes eleccions generals.

Roger Padreny va entrar al Consell General el 2019 ocupant el número 5 de la llista nacional, mentre que Carles Sánchez ho va fer per la territorial d'Escaldes en substitució de Rosa Gili com a primer suplent de la candidatura de d'Acord. Tots dos eren els consellers més joves de la formació.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00