Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad
ESQUÍ

La Fura dels Baus, DJ Wade i Els40 Classic on the road, plats forts de les activitats lúdiques de les finals de la Copa del món

Hi haurà un Esport Village on hi haurà activitats per a tots els públics i un Ski Festival que complementen la part esportiva i que pot ser clau per a la candidatura d'Andorra als Mundials del 2027

Presentació de les activitats paral·leles a les finals de la Copa del món d'esquí alpí amb el director de l'organització, David Hidalgo, al capdavant (c). / Marisol Fuentes Pérez

Escaldes-Engordany

La Fura dels Baus, DJ Wade i Els40Classic on the road, plats forts de les activitats lúdiques vinculades a les finals de la Copa del món d'esquí alpí que s'inaugura el 13 de març a Soldeu i El Tarter.

La coneguda companyia teatral catalana serà l'encarregada de la desfilada inicial de les finals amb un espectacle sorpresa que contindrà els elements més importants de les finals. El recorregut s'iniciarà a les 7 de la tarda des de la plaça Coprínceps d'Escaldes i passarà per tot l'eix comercial acompanyada dels infants dels esquí clubs i del grup de percusió Bricandeira.

El contingut de l'espectacle inicial és una sorpresa però el director de les finals, David Hidalgo, assegura que "s'ha dissenyat exclusivament" per a aquest esdeveniment.

Les Finals de la Copa del món no seran només esquí sinó que hi haurà desenes d'activitats paral·leles per implicar al màxim la ciutadania en aquesta competició. Aquest és un punt clau per a la candidatura al Mundials del 2027 que valorarà la FIS.

S'ha dissenyat un ampli calendari d'activitats d'oci per a tots els públics a l'Esport Village de Soldeu, instal·lat a la plataforma, al peu de la pista de l'Avet. Entre d'altres, hi haurà la festa Els40Classic on the road, que clourà el dissabte 18 a partir de les 14 hores les finals.

La cerimonia d'inauguració és un altre dels grans esdeveniments que inclourà elements propis del territori i un videomapping, i implicarà centenars de persones, sense que s'hagi volgut desvetllar cap més detall important. Per assistir a l'acte cal adquirir una entrada al preu de 5€ i es recomana comprar-la anticipadament. La cerimònia serà a la plataforma de Soldeu el dilluns 13 de març i l'ha dissenyat Toni Lleonart, ex Comediants i La Cubana.

L'organització aspira a reunir unes 6.000 persones diàriament a les finals.

Snow control demà

En la part competitiva, la FIS realitza demà l'anomenat snow control, el test de validació de l'estat de les pistes de l'Àliga i de l'Avet de cara a les finals de la Copa del món d'esquí alpí a Grandvalira.

L'estat de les pistes actualment és molt bo, segons el director de les finals, David Hidalgo. L'organització confia que l'estat actual es mantingui i que les condicions meteorològiques acompanyin.

També ha preparat un calendari d'activitats amb l'esquiador de la FAE, Joan Verdú, tant si es classifica com si no, tot i que ho té tot de cara perquè finalment sigui present a les finals de Soldeu i El Tarter. Entre d'altres, s'ha previst signatures d'autògrafs i de dorsals amb els infants dels esquí clubs.

En aquestes activitats també s'ha confirmat la presència del corredor italià Dominik Paris i dels atletes de l'equip Atomic.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00