Economía y negocios
SALARIS

La CEA preveu un increment de la inflació per l'aplicació dels augments salarials

Són força les empreses amb un gran nombre d'empleats que ja han comunicat la seva intenció de repercutir-ho sobre el preu final

Una reunió del consell econòmic i social que agrupa sindicats i patronal. / Arxiu

Andorra la Vella

La CEA preveu un increment de la inflació per l'aplicació dels augments salarials, en vigor des d'ahir.

El seu gerent, Iago Andreu, ha manifestat a la SER que ja són força les empreses amb un gran nombre d'empleats que han avançat la seva intenció de repercutir sobre el preu final l'increment.

Andreu continua insistint que s'ha perdut una oportunitat per a la negociació col·lectiva i que legislar sobre els salaris és perillós.

La CEA no ha rebut encara incidències sobre l'aplicació de la fòrmula creada pel Govern per calcular els augments de sous. Confirma que hi ha un petit error de càlcul que afecta els sous més baixos però augura que serà molt poc important. Assegura que era difícil de subsanar un cop aprovada la llei i disolt el Consell i va més enllà: continua pensant que no s'havia de legislar tant al detall perquè genera disfuncions.

La CEA es mostra preocupada perquè es crei una dinàmica intervencionista sobre els salaris i només aprova la regulació del sou mínim.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00