Economía y negocios
TREBALL

L'ACODA demana al Govern més controls sobre els subcontractes

La patronal de la construcció assegura sentir-se molt preocupada pels casos de precarietat que estan sortint a la llum de treballadors peruans

La gerent d'ACODA, Mònica Dalmau, als estudis de SER Andorra. / Albert Sanjuan

Andorra la Vella

L'Acoda assegura que no poden consentir la situació que viuen alguns treballadors subcontractats i demana al Govern més mecanismes de control.

L'Associació de Contractistes d'Obres ha mostrat la seva preocupació pels casos que estan sortint a la llum darrerament de treballadors que treballen per empreses estrangeres subcontractades i que presten els serveis al país.

En declaracions a la SER, la gerent, Mònica Dalmau, ha manifestat que el sector de la construcció que vol complir amb tota la legislació del país. Celebra que des de l'executiu s'hagin establert mecanismes de control per poder fer les inspeccions d'ofici i que han permès obrir diversos expedients i denegar una vintena de contractes. En aquest sentit, diu que les empreses arriben fins on poden arribar i que és Govern qui ha de verificar si la documentació s'adequa a les lleis.

Mònica Dalmau aborda la problemàtica dels subcontractes a la construcció

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675430972535/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Deixa clar que les empreses andorranes compleixen amb la llei de relacions laborals i quan es fa una subcontractació se signa un contracte d'acord amb el què marca la legislació. Assegura que no es tracta d'una pràctica habitual i s'ha de treballar perquè això no es torni a repetir.

Dalmau ha justificat les subcontractacions pel gran volum de feina que tenen des de fa temps les constructores del país i per la manca de mà d'obra qualificada per treballar al sector.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00