Sociedad
TURISME

Xifra rècord de pernoctacions el 2022 amb més de 9 milions

L'estiu s'ha tancat amb més de tres milions de visitants, per sobre de les dades prepandèmia

Un dels restauradors participants a la primera edició de l'Andorra Taste que ha superat totes les expectatives. / Andorra Turisme

Encamp

Turisme preveu arribar als 10 milions de pernoctacions aquest any, la xifra més alta registrada en els darrers anys.

El ministre de Turisme, Jordi Torres, ha presentat les xifres referents al principal motor econòmic del país i les ha qualificat de molt positives. De fet, fins a l'octubre s'havien superat els nou milions de pernoctacions, de manera que arribar als deu milions està, pràcticament garantit. Recorda que són dades molt superiors a les del 2019, el darrer any prepandèmic.

Arribar-hi dependrà de molts factors, com les restriccions energètiques, però Torres es mostra optimista.

Bona part d'aquest èxit es deu a l'estiu que ha rebut un 31% més de turistes, i això el fa preveure que arribaran als tres milions abans que acabi l'any.

Torres ho ha atribuït a la gran resposta de les activitats organitzades com el Cirque du Soleil i l'Andorra Taste, activitats que tindran continuïtat l'any vinent.

De fet, el comú d'Andorra la Vella ja ha garantit que malgrat les obres d'enderroc de l'antiga plaça de braus, l'aparcament estarà operatiu per acollir per segon cop l'espectacle de la companyia canadenca.

El què també tindrà continuïtat és l'Andorra Taste que ha presentat unes xifres molt positives: més de 14.000 tapes servides i 8.000 begudes, i gairebé 300 congressistes presencials al congrés professional. A més, els visitants que han vingut per les jornades gastronòmiques han pernoctat més dies que un turista habitual: 2,9 nits.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00