Sociedad

La inversió estrangera formalitzada arriba als 540 milions d'euros el 2021

S'han presentat 1.138 sol·licituds, el que representa gairebé un 70% més de les que es van entrar l'any anterior

Arxiu ANA

Andorra

Pel que fa al volum d'inversió inicial declarada és de 823 milions d'euros, un 275% més que el 2020.

Tal com publica el departament d'Estadística, 1.094 han estat autoritzades, 35 han caducat, és a dir que no han presentat la informació necessària per ser valorades, 8 s'han de negat, ja que han rebut un informe negatiu dels òrgans de prevenció de blanqueig o perquè poden suposar un perjudici per a l'orde públic i una es troba en curs. Del total, se n'han formalitzat 916 per un import de 540 milions d'euros. L'àmbit patrimonial és on més s'ha formalitzat la inversió amb 436 milions d'euros. Per nacionalitat, els inversos espanyols han estat la majoria.

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, s'ha mostrat satisfet per aquestes dades perquè consolida la inversió estrangera al país amb un increment del seu pes en el PIB.

Entre els motius que creu que han portat aquest increment, hi ha la gestió de la pandèmia, al pla de diversificació econòmica que està duent a terme el Ministeri d'Economia i Presidència i l'aposta que s'està fent per la transformació digital.

Pel que fa a les inversions estrangeres en immobles, l'any 2021 se n'han registrat 500, el que suposa un creixement del 55,6% en comparació a l'any anterior per un import de 177 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00