Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Sociedad
ARREL

Riera d'Agres i Cerveses Lluna estrenen les rutes agroturístiques de la Mancomunitat

Sari Abad i María Vicente conten com es desenvolupa aquesta iniciativa amb el tast dels esmorzars o les cerveses conjugat amb les rutes urbanes per Agres i Alcoi

Arrel_Balanç del Centre Protecció Animal i rutes agroturísitques amb Riera d'Agres i Cerveses Lluna

Arrel_Balanç del Centre Protecció Animal i rutes agroturísitques amb Riera d'Agres i Cerveses Lluna

33:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678888434851/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat aposta de nou per impulsar els productors agroalimentaris de les comarques, en aquesta ocasió programant sis oportunitats per a poder gaudir de rutes urbanes pels municipis i tasts d’olis, cervesa i productes casolans i tradicionals amb alguns dels productors d’AgroAlcoiàComtat.

Un cicle que es va encetar el passat cap de setmana a la Riera d'Agres. Els participants es van allotjar a l'alberg de la Riera d'Agres on van assaborir esmorzar casolà amb productes locals i van fer ruta guiada per les fonts i taulells d'Agres.

Sari Abad, de Riera d'Agres, ha estat en Arrel per contar com va ser la experiència així com l'activitat que desenvolupen a l'alberg situat en la Valleta.

La propera cita de les rutes serà el diumenge 26 de març a Alcoi. En la proposta figura un recorregut pel centre d’Alcoi i submergir-se al Modernisme, acabant a Ca Na Lloba, l’obrador de Cerveses Lluna, on conéixer el projecte i assaborir la seua cervesa ecològica. María Vicente, de Cerveses Lluna, també ha estat en Arrel per explicar com serà el tast a més de donar a conèixer les properes activitats que tenen previstes per celebrar els 15 anys de Cerveses Lluna.

L'agenda agroturística

A les tres següents cites programades, l’oli és el protagonista. És un dels productes més populars a la zona però, potser, per costum, infravalorat i poc conegut en profunditat. Aquestes sessions permetran aprendre com tastar l’oli i com reconéixer varietats, coupages, elaboracions i usos.

El 15 d’abril la cita serà a l’Almàssera de Millena. La ruta començarà a l’ajuntament del municipi, envoltat per camps d’oliveres, i farà parada a una impressionant olivera mil·lenària, per a acabar amb un tast d’oli a l’almàssera.

El 29 d’abril serà el torn de Cocentaina. Després de recórrer els seus carrers més emblemàtics, bona mostra del seu passat musulmà i cristià, es visitarà la Cooperativa de Cocentaina per a tastar l’ampla gamma de productes d’Oli el Comtat.

Per a acabar amb les cites oleoturístiques, el 6 de maig es farà una visita per Penàguila de la mà de Rontonar, en un itinerari ideal per a gaudir del paisatge de les oliveres i conéixer l’agricultura regenerativa que practica aquest productor, finalitzant amb un tast d’olis monovarietals.

La programació d’agroturisme conclourà el 27 de maig amb una ruta per les pedanies de Muro i un tast de productes típics de la mà de La Pericana de Muro, productor de conserves amb les receptes més tradicionals de les comarques com la pericana, diferents melmelades o raïmet de pastor.

Les places són limitades i, per tant, es requereix a través de la web de lamancomunitat.org. Cadascun dels tasts té un preu estipulat pel productor, mentre que la major part de les rutes es poden dur a terme per separat i són gratuïtes.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad