Opinión
LA COLUMNA

Maria

Ximo Llorens, escriptor

La Columna Ximo Llorens  (29/09/2022)

La Columna Ximo Llorens (29/09/2022)

02:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1664431007140/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Bon dia. A finals de juliol vaig escriure l’última columna de la passada temporada i tractava sobre el meu net Pau, recent nouvingut a este món, i hui, 60 díes després exactament, per encetar una nova temporada de columnes he de parlar de Maria, perquè en dos mesos m’ha naixcut una altra neta. Un net per acabar una temporada, i una neta per a començar la següent, és un capicúa preciós.

Jo no sé si va ser la ‘despertà’ de la romeria, responsable de tantes taquicàrdies matineres, perquè sempre he pensat que despertar la població a base de trons i esclafits és una mostra de barbàrie monumental, però el cas és que la meua filla va començar a sentir les primeres contraccions poc després, i jo tenia eixe dia, 18 de setembre, a Benicàssim, un bolo de ‘La tortuga de Darwin’, una obra de teatre amateur què vam estrenar farà ara dos anys, i que al pas que anem, continuaré fent encara que vaja amb gaiato per l’escenari. Ja em veía jo entre caixes, vestit amb la bata de metge i l’estetoscopi penjat al coll i la meua filla portant al món la seua. M’haguera agradat, la veritat, perquè total, a l’hospital només podia estar el pare de la xiqueta.

Però no, va nàixer Maria a l’endemà, el 19; segurament va voler fer-ho enmig la pompa i circumstància que presidia el món eixe dia, així que mai no oblidaré que la meua tercera neta va vindre a la vida mentre la moixama d’Isabel II desfilava pel centre de Londres amb l’espectacular teatralitat que li dóna la monarquia britànica a eixes coses, únicament superada, si de cas, per les posades en escena que fa el Vaticà a la Plaça de Sant Pere. Soterraven la gran reina i naixia Maria, soterraven eixe dia tot un símbol del passat segle i de part del present, i una personeta venia a la vida com encetant una nova era. Seran capaços els meus nets, els nostres nets, de redreçar un món tan complicat com el que els deixem?

Qui lo sa…

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad