La LlavorLa Llavor
Sociedad
la llavor

Verema: Menys quantitat, més qualitat i major preu per a intentar esquivar la crisi

La verema a Utiel-Requena arranca marcada per les tempestes de calamarsa que han afectat moltes parcel·les que no podran fer vi

Foto de archivo de copas de vino

Valencia

Però com ha explicat en La Llavor José Miguel Medina, president de la Denominació d'Origen, la reducció de producció es veurà compensada amb un augment de la qualitat... I és que com mai plou a gust de tots, la mateixa pluja que ha destrossat part de la producció (que ara es destinarà a ús industrial) ha donat un plus de qualitat a la qual s'ha salvat de la calamarsa.

Eixe augment de la qualitat i eixa menor producció farà pujar els preus i en això confia Medina per a fer front i minorar l'impacte que sobre el sector té també la inflació i l'augment dels costos energètics.

Mentrestant, es treballa ja a adaptar-se a les necessitats del mercat. A innovar. Explica Medina que els nous mercats reclamen, per exemple, vins de menor graduació. Volen tindre'ls i volen també continuar proveint a aquells mercats que valoren més els vins més potents.

Medina ha sigut el protagonista de la primera edició de La Llavor de la temporada que torna amb les seues seccions habituals i amb algunes novetats que anirem contant al llarg dels programes que queden este mes de setembre.

El Rebost

Pasta fullada de figues amb formatge feta

El Rebost: pasta fullada amb figues i formatge feta

El Rebost: pasta fullada amb figues i formatge feta

04:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662710588726/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Comencem la temporada amb aquesta deliciosa pasta fullada amb figues i formatge feta. Comencem també temporada amb la secció El Rebost del programa La Llavor de Ràdio València Cadena SER. Un xicotet espai gastronòmic on compartim totes les matinades de dissabte receptes de cuina on ressaltem el producte i la tradició.

Doncs bé, la recepta de hui és molt senzilla, i aprofitant que tenia figues, no em vaig poder resistir. En primer lloc vaig preparar una melmelada de figues i després l'aprofite per a preparar aquestes postres plenes de contrastos.

INGREDIENTS

500 g de figues

Formatge feta

Melmelada de figues

1 lamina de pastes fullades per a receptes dolces

1 ou batut

ELABORACIÓ

En primer lloc precalfem el forn a 200 °C. A continuació hem d'estendre la làmina de pasta fullada. Jo n'he utilitzat només la meitat, però podeu perfectament utilitzar-la tota. Una vegada estesa, amb l'ajuda d'una forqueta punxem la massa per a evitar que s'alce durant la cocció.

Seguidament estenem la melmelada de figues per tota la làmina excepte per les vores i hi afegim el formatge feta. Netegem i tallem les figues en fines rodanxes i cobrim la pasta fullada. Finalment pintem amb un ou batut la vora perquè es daure.

Introduïm la pasta fullada al forn durant uns 20-25 minuts i quan vegem que les vores estan daurades ja tindrem la pasta fullada llesta. Així de senzill.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/hojaldre-de-higos-con-queso-feta/

De temporada: Gínjols

Amb Puri García, parlem d'un producte considerat com a 'dàtil de la Xina', però que és comú a la zona mediterrània: el gínjol.

De temporada: gínjols

De temporada: gínjols

07:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662710390072/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Vi a La Llavor: Tardana 2021

La sommelier Manuela Romeralo ens parla cada setmana d'un vi criat a la Comunitat Valenciana. Aquesta setmana destaquem el vi Tardana 2021, del celler Vera de Estenas.

Vi de La Llavor: Tardana 2021

Vi de La Llavor: Tardana 2021

02:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662710929906/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00