La LlavorLa Llavor
Sociedad

FENACORE: La falsa polèmica del transvasament Tajo-Segura fabrica "independentistes hídrics"

La Federació Nacional de Comunitats de Regants acusa els polítics castellanomanxecs d'usar el transvasament per a fer política identitària i als polítics valencians de seguir-los el joc defensant ací el contrari també amb frívoles intencions electoralistes

La llavor (11/06/2022)

La llavor (11/06/2022)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1654930940085/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

Juan Valero de Palma, secretari general de FENACORE, ho ha dit clar en La Llavor: els regants, d'ací i d'allí, saben de sobres quin és el problema i coneixen la llei. Bastaria amb deixar-se de debats maniqueus i aplicar eixa llei per a posar punt final a una polèmica purament política. Els transvasaments només poden fer-se una vegada resoltes les necessitats de la conca cedent. Una vegada cobertes l'aigua és de domini públic estatal.

És més, afirma Valero de Palma que les raons de protecció de la biodiversitat per a augmentar el cabal ecològic en la capçalera del Tajo són falses. Que un informe de la Universitat Politècnica de Madrid així ho acredita. Però això està renyit amb un objectiu polític usat com a element d'identitat regional: acabar amb el transvasament.

Lamenta Valero de Palma que els socialistes defensen allí una cosa i ací la contrària, igual que els populars. I que el govern central s'esborre i no complisca amb la seua funció: fer pedagogia; posar les dades objectives damunt la taula i tractant l'aigua com el que ha de ser, una qüestió d'estat. I despullant-la de la frivolitat política que està generant un problema artificial del qual es fa ostatges també als regants d'ací i d'allí obligats a posar-se del costat de la seua autonomia per a evitar el rebuig en els seus territoris.

I a eixa solució, purament política, suma Valero de Palma la necessitat que Castella-la Manxa i Madrid depuren millor les seues aigües. La contaminació dels rius Jarama i Henares ha intentat diluir-se usant aigua de la capçalera del Tajo. I eixa no és la solució. La solució és la depuració. I encara que falta molt per fer, posa com a exemple el secretari general de FENACORE a la Comunitat Valenciana molt avançada en els dos fronts: depuració i reutilització. En el segon situa el deure Valero de Palma: explica i reclama a la Generalitat que si un regant ha de nodrir-se d'aigua depurada ha de fer-ho en la mateixa presa, al mateix preu i amb la mateixa qualitat que l'aigua que captava de manera natural.

El Rebost

Croquetes de pollastre al curry. Delicioses.

Croquetes de pollastre a l'ast amb curri / Santi Hernández

Aquesta setmana vos porte unes croquetes que vos llevaran el sentit. Unes croquetes cremoses delicioses amb un toc de curri que li confereix un altre nivell. Als meus fills els encanten i a nosaltres, els més majors, què vos puc dir? Que són la meua perdició. La base de la croqueta és amb verdures i encara que jo he utilitzat carlota, porro i ceba, podem utilitzar aquelles verdures que més ens agraden. D'aquesta manera obtindrem matisos diferents segons quines verdures i hortalisses usem.

INGREDIENTS

Mig pollastre a l'ast

El suc del pollastre

1 porro

1 carlota

1 ceba tendra

Oli d'oliva verge extra

Sal

Anou moscada

1/2 litre de llet sencera

100 g de mantega

25 g de farina

1 c/c de curri

Per a l'arrebossat

2 ous

Pa ratllat

PAS A PAS

La preparació és prou senzilla i idèntica que les croquetes de pollastre a l'ast que vos vaig preparar l'última vegada, encara que en aquesta recepta afegirem una miqueta de curri. En primer lloc tallarem el porro, la carlota i la ceba i ho calfarem tot. Una vegada estiga bén sofregit ho triturarem fins que quede una pasta fina.

Seguidament tornem a posar a la paella les verdures i li afegim la mantega i la farina. Deixem que la mantega es fonga i amb unes varetes removem fins que s'integre amb les verdures i la farina. Una vegada estiga tot ben integrat hi afegirem la llet ben calenta i continuem removent fins que s'integre tot. I finalment farem exactament el mateix amb el pollastre prèviament picat i el suc d'aquest. Rectifiquem de sal i afegim un poc de nou moscada i una culleradeta de curri.

Quan vegem que la mescla comença a ser consistent l'abocarem a un Pirex de vidre i deixarem que es tempere una mica. Tapem amb film perquè no es resseque la mescla i la introduïm al frigorífic fins al dia següent.

A l'endemà traem la mescla. Si podeu posar el recipient al congelador durant una mitja hora seria fantàstic, perquè així podreu volear millor les croquetes.

Ara tan sols ens queda fer boles. Jo he preparat croquetes d'entre 25 i 35 grams. N'agafem una porció amb una cullera, fem boles i arrebossem amb l'ou batut i el pa ratllat. Així amb tota la mescla.

Finalment, les guardem al congelador i ja les tenim llestes per a utilitzar-les quan ens abellisca.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/croquetas-de-pollo-al-curry-deliciosas/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00