Tribunales

Presó provisional sense fiança per al monitor del Liceu Francès acusat d'agredir sexualment quatre menors de 5 anys

El jutge dona credibilitat al relat dels infants i diu que el processat podria reincidir

L'edifici del Liceu Francès de Barcelona (Liceu Francès)

Barcelona

El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per al monitor del Liceu Francès de Barcelona acusat d'agredir sexualment quatre menors de 5 anys. El magistrat dona credibilitat al relat dels infants i a les explicacions que van donar a les seves famílies, als psicòlegs, als metges i als mossos. A l'escrit, justifica l'ingrés al centre penitenciari assegurant que se l'acusa d'un delicte greu, que les penes poden ser elevades i que el processat podria reincidir.

Les dues primeres denúncies contra el monitor van ser els passats 19 i 20 de març del 2023, quan dues famílies es van presentar als Mossos d'Esquadra explicant que les seves filles de 5 anys havien patit agressions sexuals per part de l'acusat. Dos mesos després, el 9 de maig, dues famílies més van presentar denúncia a la policia contra el mateix monitor per un presumpte delicte d'agressió sexual, un d'ells amb penetració, als seus fills també de 5 anys.

L'acusat va declarar el 29 de maig, quan els advocats de les famílies van demanar que ingressés a la presó. El Ministeri Fiscal s'hi va oposar, però va demanar que se li prohibís apropar-se i comunicar-se amb les víctimes, que havia vigilat com a monitor de pati.

Segons els Mossos d'Esquadra, les dues primeres agressions van ser durant una data pròxima a l'1 de novembre, quan el processat, que té un 33% de discapacitat, va entrar dins del lavabo que hi ha a prop del pati del Liceu Francès, on eren les dues nenes. Allà, segons la interlocutòria del jutge, l'home es va masturbar, va ejacular sobre la roba de les nenes i va refregar les seves parts íntimes pel cos d'elles, que cursaven I3.

Més endavant, al gener, l'acusat va portar un nen d'I4 a la part de darrere d'una caseta propera al pati, que quedava amagada, li va fer tocaments i liv a posar un dit per l'anus. A un altre nen de la mateixa edat li va fer tocaments similars, però sense penetració. Tots dos van explicar als seus pares que aquestes actituds havien passat altres vegades i també tots dos van dir que l'home els havia ofert caramels i bombons.

Tant les dues nenes com els dos nens van rebre la visita de l'equip EMMA Vall d'Hebron, que atén violències vers la infància i l'adolescència, d'entre les quals les sexuals. L'informe d'una de les nenes diu clarament que va explicar "haver viscut diferents situacions de violència sexual". Per la seva banda, un dels metges forenses que la va atendre considera que el que va explicar la menor és "plausible amb els fets denunciats".

El jutge també assegura que el relat de les nenes i el dels nens coincideix en alguns elements: els horaris amb què tractaven amb el monitor són els mateixos i els fets van tenir lloc en zones properes al pati, però amb certa privacitat. Els quatre menors, a més, han reconegut l'acusat. De fet, una d'elles, quan se li va ensenyar una fotografia del processat, va dir que era "l'home que entrava al lavabo".

Els motius que justifiquen l'ingrés a presó

El jutge explica per què fa ingressar l'acusat a la presó. Considera que si els fets es confirmen són molt greus perquè es tracta de delictes d'agressió sexual amb penes superiors als 10 anys. Insisteix, a més, en la possibilitat que el processat reincideixi: "es tracta d'un tipus de delinqüent que sol ser reincident".

D'altra banda, el magistrat defensa que les víctimes són especialment vulnerables i que el monitor va abusar de la seva situació de superioritat: "Resulta obvi que, si donem per certs els fets denunciats, l'investigat pateix una alteració de la seva sexualitat que li fa desitjar tenir contactes sexuals amb nens petits".

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00