Sociedad

Ràdio Girona celebra 90 anys

La ràdio degana de la ciutat reuneix a l'Espai Fundació La Caixa de la plaça Poeta Marquina prop de 200 persones en una gala per recordar els orígens de la ràdio i també el seu futur

Foto del final de la gala

Foto del final de la gala / Aniol Resclosa

Girona

El 10 de desembre del 1933 es va inaugurar Ràdio Girona, l'EAJ38. La ràdio degana de la ciutat de Girona començava la seva emissió amb les veus de Jacint Carreras i Francina Boris.

Ara, 90 anys després, Ràdio Girona ha celebrat una gala per celebrar-ho. Ho ha fet a l'Espai Fundació La Caixa on prop d'unes 200 persones ha pogut veure l'espectacle "Todo por delante". Juan Carlos Ortega, acompanyat de Marco Antonio Aguirre, el personatge d’Ortega que representa la ràdio de tota la vida, ens van fer viure moments emotius i divertits en un viatge que ens va portar des del passat al futur de la ràdio.

"I el primer que m'agradaria és que tots tinguéssim clar que la tecnologia és necessària, però tota sola és insuficient" va dir Carme Martínez, directora de Ràdio Girona. "Calen equips humans sòlids i professionals, que puguin explicar el que passa perquè ho han observat, ho han olorat, perquè s'ho han treballat i al final han acabat construint aquella història que es mereixen escoltar els nostres oients". També va servir per homenatjar totes les persones que han format part de la història d'aquesta ràdio. Des d'Enric Frigola, Maria Jesús Medina i Josep Maria Amargant, que van presentar durant anys el "Disco dedicado", fins Narís Jordi Aragó i Joan Ribas, que fa deu anys van ser presents a la gala dels 80 anys.

La música també ha fet acte de presència a la gala, amb part del grup empordanès Sopa de Cabra. Gerard Quintana i en Josep Thió han tocat "L'Empordà" i "Camins". Va ser el primer grup que cantant en català va sonar a Los 40 a tot l'estat espanyol.

Final de festa

Aquest va ser el primer acte de celebració dels 90 anys de Ràdio Girona. L’últim acte serà el dia de l’aniversari, el 10 de desembre amb un Tot és Comèdia especial des del Museu d’Història dels Jueus de Girona, que va ser la primera seu de la ràdio.

Gala dels 90 anys de Ràdio Girona

ANIOL RESCLOSA - ESPAI CAIXA GIRONA - 90E ANIVERSARI RADIO GIRONA SER / ANIOL RESCLOSA

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00