Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça haurà de tornar més de 800 milions abans que acabi l'any 2028

El club preveu refinançar el préstec de l'Espai Barça per evitar incórrer en impagaments. Al 'Què t'hi Jugues' desgranem totes les obligacions del Barça amb els inversors del nou Camp Nou

Barcelona

Abans que acabi l'any 2028, és a dir, dos anys després de tenir el nou Camp Nou acabat, el Barça haurà d'abonar més de 800 milions als inversors que han facilitat el finançament per construir l'estadi. Així ho especifica l'escriptura de constitució del Fons de Titulització que gestionarà els ingressos del nou Espai Barça al qual ha tingut accés el 'Què t'hi Jugues', un document que detalla tots els deures del club amb els inversors per als propers 24 anys.

Un d'aquests deures és el retorn dels préstecs i dels seus interessos. Uns interessos que s'acumulen des d'aquest juny, però que es començaran a pagar a partir del desembre del 2025, quan el primer equip de futbol ja estigui disputant partits al Camp Nou. Aquell desembre, el club haurà de pagar 44 milions en interessos, pels 94 milions de l'any 2026 i els 96 milions del 2027. Serà el juny del 2028 quan el Barça començarà a abonar els diners prestats: 375 milions d'un préstec bancari i 120,6 milions de bons, als que se'ls haurà de sumar 86 milions en interessos. Un total de 586 milions a pagar el juny del 2028. Sumant totes les quantitats, del juny del 2025 fins el juny del 2028, el Barça haurà d'assumir el pagament de més de 800 milions d'euros al fons de titulització. Des del club son conscients de la dificultat d'assolir aquests venciments i reconeixen que, abans d'arribar a la data límit, aquests préstecs s'hauran de refinançar a més llarg termini.

A dia d'avui, la qualificació dels bons emesos pel Barça (més de 900 milions) és de BBB estable. És a dir, l'última de les notes positives. Segons els documents, si aquesta qualificació baixa a BBB- durant els 24 anys en els quals s'han d'anar retornant, els interessos augmentaran en un 1,25%. És a dir, molts diners.

Segons aquesta escriptura de constitució, el Barça tindrà certes obligacions amb el fons de titulització. Unes obligacions que, de no complir-se, comportaran una intervenció que passarà per la imposició d'un agent de vendes; és a dir, d'una persona que exigeixi al club la signatura de certs contractes per tal d'aconseguir majors ingressos. Entre aquestes obligacions hi ha l'assoliment de 85 milions d'euros de nous ingressos per a l'Estadi abans del juny del 2025, en quatre trams de consecució: 10 milions el juny del 2023, 35 milions el juny del 2024, 45 milions el desembre del 2024 i, finalment, aquests 85 milions el juny del 2025. Ingressos que podran provenir de patrocinadors, d'acords de col·laboració, de vendes de llotges VIP o d'allò que el club consideri. Però ha de ser nou, no computaria, per exemple, l'acord amb Spotify.

El fons de titulització també pot intervenir el club en diversos supòsits que la junta directiva de Joan Laporta ha de mirar d'evitar:

 • Una condemna penal pel cas Negreira
 • Un descens de categoria pel cas Negreira
 • Un incompliment del Fair Play Financer
 • Un canvi en el model de propietat (conversió en SA)
 • Jugar en una lliga "no apta"
 • Entrar en concurs de creditors
 • Ingressar menys d'1,75 vegades allò que s'ha de tornar (per exemple, si s'han de tornar 100 milions se n'han d'ingressar 175)
 • Incomplir els terminis de pagament 4 vegades consecutives

D'altra banda, el Palau Blaugrana no està expressament autoritzat per a tirar-se endavant amb els diners del fons de titulització. És a dir, amb els 1.450 milions demanats als inversors. Seran aquests inversors els que hauran de donar consentiment previ i determinar, juntament amb el Barça, el costos de construcció del nou pavelló.

 
 • Cadena SER

 •  
Programación
 •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00