Ocio y cultura

Això al poble sí que li agradarà

Nou municipis gironins s’alien per crear un festival d’arts escèniques alternatives i captar nous públics

Representants de diferents equipaments que formen part del festival

Representants de diferents equipaments que formen part del festival / ACN

Girona

Nou municipis de les comarques gironines s’han unit per crear un festival d’arts vives amb l’objectiu la gent conegui la xarxa d’equipaments culturals que tenen una programació alternativa. Es tracta d’’Això al poble no li agradarà’ i comptarà amb espectacles interdisciplinaris de teatre, dansa, arts visuals i audiovisuals que es faran a Olot, Mieres (Garrotxa), Porqueres (Pla de l’Estany), Banyoles, Girona, Celrà (Gironès), Lloret de Mar (Selva), la Jonquera (Alt Empordà) i Figueres. El festival també vol ser un espai de reflexió per a públic, artistes i programadors sobre les arts vives. Entre l’1 i el 4 de juny es faran una desena de propostes i posaran a la venda una trentena d’abonaments per assistir a totes les funcions.

Les comarques gironines volen crear un circuit d’arts alternatives a partir del festival ‘Això al poble no li agradarà’, un festival que es farà en nou municipis diferents el cap de setmana de l’1 al 4 de juny. Aquesta iniciativa comptarà amb espectacles que combinen diverses disciplines de teatre, dansa, arts visuals i audiovisuals, entre d’altres tipus de creacions.

Sota el segell d’arts vives, els nou municipis gironins que participen en aquesta “edició zero” del festival intentaran mostrar al públic tots els equipaments que programen propostes culturals més arriscades. La directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona, ha afirmat que els equipaments que formen part d’aquest certamen ja tenen “programacions o cicles amb aquestes propostes” alternatives i que tenen el seu públic.

Ara, la idea és que els espectadors “coneguin nous espais” on també hi podran trobar “propostes amb un llenguatge híbrid”. És a dir, crear un circuit d’equipaments gironins on el públic podrà trobar-hi activitats culturals alternatives i transversals.

Una desena de propostes en un cap de setmana

La programació començarà el dimecres amb una conferència al Bòlit de Girona i el dijous es farà la inauguració oficial amb la companyia Monte Isla i l’espectacle ‘Donde empieza el bosque i acaba el pueblo’ al teatre d’Olot.

El divendres es farà una jornada a Mieres sobre les pràctiques contextuals i el centre cívic de Porqueres acollirà una Restart Party. Al vespre el col·lectiu Nyam Nyam representarà ‘Inert?’ a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.

El dissabte el festival arrencarà a Girona amb ‘Rue’ un espectacle gratuït que es farà a la plaça de Santa Susanna. Per dinar es farà una paella comunitària a Celrà i el Mas Espolla serà l’escenari de l’espectacle ‘Orelles’. La programació seguirà a Lloret de Mar, on el públic podrà gaudir de ‘Noves espiritualitats per a persones atees’ als jardins de la Pau.

La última de les jornades d’’Això al poble no li agradarà’ es concentrarà a l’Alt Empordà. En aquesta comarca es podrà veure ‘Hablar con las plantas para llegar a un paisaje’ a la zona dels búnquers de la Jonquera. I el teatre municipal el Jardí de Figueres programa ‘Noche cañón’.

La clausura es farà una setmana més tard, el 10 de juny, amb un màpping estelar a l’Observatori de Batet de la Serra d’Olot, a càrrec del Bòlit de Girona.

Abonaments

Amb l’objectiu que el públic pugui seguir totes les propostes, el festival d’arts vives ha creat un abonament amb totes les entrades als espectacles, el transport entre municipis i també la paella comunitària que es farà a Celrà. Tindrà un preu de 50 euros que es podrà comprar a través de la pàgina web del festival i els organitzadors asseguren que tan sols hi ha una trentena d’abonaments disponibles.

L’edició zero ha programat la majoria d’espectacles d’artistes i companyies emergents de Girona. Malgrat tot, estan oberts a parlar de noves companyies i també equipaments que vulguin sumar-se de cara a la propera edició del festival.

A l'Aquí Girona n'hem parlat amb Elena Carmona, directora d'arts escèniques de Girona i amb la companyia Atzucac, que presenten "Noves espiritualitats per a persones atees" en el marc del festival.

Elena Carmona, directora d'arts escèniques de Girona

13:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1685455824301/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00