Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Toni Postius. Confia a assolir l'alcaldia en aquest tercer intent

Entrevista al cap de llista per Junts: "Si no podem governar sols, estendrem la mà a altres indepenentistes... ERC o els qui surtin elegits "

Toni Postius, que es presenta a l'alcaldia de Lleida per tercer cop, durant l'entrevista a Ràdio Lleida.

Toni Postius (candidat de Junts): "Si no podem governar sols en minoria, estendrem la mà a altres formacions independentistes que tinguin representació en el ple".

24:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000044311/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Toni Postius es presenta per ser alcalde de Lleida, en el seu tercer intent. En els anteriors comicis municipals, Postius va dir que si no guanyava, no hi tornaria. Però hi torna. Com ho justifica? "Creia que guanyarien els socialistes, que el 155 tornaria a estar al capdavant de Lleida... i no va ser així. Junts, i jo com a cap de llista, vam poder contribuir a que Lleida fes un canvi històric, després de 40 anys del PSC, per poder emprendre molts projectes transformadors". Ara, si es torna a presentar, "és perquè precisament tinc ganes d'acabar tota la feina que hem posat en marxa, i que és molta, i per tant, per poder posar Lleida al mapa i d'exercir de segona capital de Catalunya és el que ens mereixem".

Escenaris possibles

Sobre possibles pactes si no hi ha majoria absoluta que els estalviïn, Postius -que ha estat governant amb ERC a la Paeria-, assegura que "ens presentem per encapçalar el govern... Jo crec que ja toca poder formar un govern municipal, encapçalar-lo jo mateix i, per tant, tenir la possiblitat de liderar la Paeria i de posar Lleida al món". Però si finalment les eleccions no donen l'opció a que pugui governar en solitari, tot i admetre que "es pot governar en minoria o en coalició", a qui estendria la mà és "a les formacions independentistes que tinguin representació en el ple. Veurem quines són a banda d'Esquerra Republicana... i a partir d'aquí tenim molt clar que la ciutat s'ha de governar, s'ha de gestionar". Deixa clar que "no farem alcalde o alcaldessa a cap formació del 155"

Relacions amb El Comú

Postius recorda a l'entrevista de l'Aquí Lleida, el Pacte de Sant Joan entre ERC, El Comú i Junts. "Vam començar amb moltes ganes, molta il·lusió. Érem conscients que la ciutadania havia votat canvi, i vam entendre que haviem de fer realitat el mandat dels lleidatans i lleidatanes". Malgrat això, "quan t'has de posar d'acord tres formacions polítiques, cadascú té les seves propostes, el seu ideari... i amb els Comuns ens diferenciaven moltíssimes coses, però ens vam centrar en aquelles que podíem arribar a acords. Es va acordar un Full de Ruta". Però arran del projecte comercial "que ha creat controvèrsia", com és Torre Salses, es va acabar expulsant El Comú del Govern.

Després d'aquesta experiència, però, en cap moment descarta parlar mai més amb el Comú si mai calgués per formar govern. "Cal veure què passa el dia 28 però, el que està molt clar és que passi el que passi el dia 28, si ningú té majoria absoluta s'ha de ser capaç d'arribar a acords perquè la ciutadania el que no vol és que els partits ens tirem els "trastos" al cap, que siguem un problema addicional als problemes que ja tenen i que siguem incapaços de gestionar-ho".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00