Sociedad

Lluís Puig (ERC) vol revalidar la majoria absoluta a Palamós

Caldrà veure quin ressò té el retorn de l'exalcaldessa socialista, Maria Teresa Farrés, que es presenta sota la marca "Som-hi per Palamós"

Eleccions municipals 2023 - Palamós

Eleccions municipals 2023 - Palamós

03:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684838998282/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Palamós

Palamós és un dels pocs municipis importants on ha governat una majoria absoluta, la d'Esquerra Republicana de Catalunya, que amb Lluís Puig va passar de 6 regidors a 10 en l'última crida a les urnes, un regidor més dels que fan falta per no haver de necessitar cap classe de soci. Que tindrà opció d'aspirar a liderar un tercer mandat sembla fora de tot dubte, però la incògnita és amb quin gruix de regidors.

L'altra gran incògnita a Palamós és com pot afectar la tornada a l'acció de l'exalcaldessa socialista Maria Teresa Ferrés, que va governar entre el 2003 i el 2015 i que es presenta amb Som-hi per Palamós.

Després d'un mandat on s'ha acabat la reordenació del paratge i la platja de Castell i el camí de ronda, en aquesta campanya es parlarà molt del futur hospital comarcal -que ha fet el primer pas, però s'ha de definir ben aviat- del Pla director del port, l'estació d'autobusos i el nou passeig del Mar. I també de les persones. El candidat d'Esquerra, Lluís Puig diu que cal una aposta decidida per l'habitatge i que cal combatre la soledat dels grans i donar espais per als joves.

La segona força en nombre de vots a una distància sideral va ser el PSC, on Raquel Gallego agafa el relleu de Josep Coll. Una regidora amb trajectòria que es presenta amb un programa on les polítiques per ajudar a la gent que ho estan passant malament tenen molta importància, però que també planteja alguna inversió clau per canviar la cara al municipi com un aparcament dissuasiu a la zona del port que ajudi a descongestionar el centre sense allunyar els visitants.

Junts, amb Rafel Trujillo com a aposta continuista parteix dels 2 regidors del 2019. A la CUP, Alexan Weltz relleva Roser Huete amb l'aspiració de continuar tenint veu i a la dreta de l'espectre polític Cristobal Posadas ha canviat d'americana. Ha deixat a l'armari la taronja de Ciutadans -que no presenta llista- i s'ha posat la blava del PP. El menú electoral el formen la formació xenòfoba VOX i, com dèiem, el retorn de l'exalcaldessa Maria Teresa Ferrés, que va perdre l'alcaldia el 2015 per uns pocs vots, encara com a cara visible del PSC i que ara, 8 anys després torna a l'arena amb "Som-hi per Palamós i Sant Joan". És una incògnita saber fins on pot arribar, però ningú dubta que pot arribar a condicionar l'aritmètica a partir del dia 29. A Palamós, recordem, es necessiten 9 regidors per governar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00