Tribunales

Un monitor s'enfronta a 67 anys de presó per violar diverses vegades un menor amb discapacitat

Els presumptes fets van tenir lloc en un centre de menors a Teià (Maresme) mentre la mare del nen era a la presó

L'home acusat de violar un menor amb discapacitat en un centre de menors de Teià, a la secció tercera de l'Audiència de Barcelona (ACN).

Barcelona

A l'Audiència de Barcelona, aquest dilluns, ha començat el judici contra un ex educador d'un centre de menors a Teià, al Maresme, per haver agredit sexualment un nen de 13 anys amb trastorn de l'espectre autista. Les suposades agressions sexuals van ser entre l'abril i l'octubre del 2014 mentre el menor vivia al centre, supervisat per la DGAIA i gestionat per una fundació privada. El noi, però no ho va explicar fins tres anys després, quan una infermera els va fer una xerrada sobre abusos sexuals. Llavors, va veure què li havia passat.

A la primera sessió del judici, la mare del menor ha explicat que el seu fill li va relatar una de les cinc agressions patides just després de la trobada amb la infermera i que ella es va quedar "en xoc": "Jo sempre li donava les gràcies a l'educador perquè era qui cuidava el meu fill". L'endemà, ha dit la dona, que llavors ja era fora de la presó, el noi li va explicar quatre agressions més. Tant ella com la psicòloga del menor han assegurat que pateix estrès posttraumàtic i que té problemes per dormir. El testimoni d'ell s'ha sentit en vídeo de la declaració que va fer la víctima al jutjat d'instrucció.

Aquest dilluns també han declarat alguns dels treballadors del centre que han exculpat l'acusat. Una de les seves companyes de feina ha assegurat que era "l'educador perfecte" i el subdirector ha dit que si hagués passat alguna cosa ho hauria sabut. Tots ells han explicat que el noi era "fantasiós" i que tenia "amics invisibles".

La Fiscalia manté que hi va haver cinc agressions

Per la seva banda, al seu escrit, el ministeri públic detalla cinc agressions sexuals patides pel menor. La primera, l'abril del 2014, quan tornava, en cotxe, amb l'educador de visitar la seva mare a la presó de dones de Barcelona. La fiscal manté que el va portar en una zona boscosa prop de Teià i que el va obligar a fer-li una fel·lació, a més d'amenaçar-lo. La segona, tres mesos després, quan el va portar al cinema, amb altres companys, i li va fer tocaments. La tercera, entre el juliol i l'agost del 2014, quan l'ex monitor va cridar el noi al seu despatx, cap a les dotze de la nit, convidant-lo a veure un documental. Llavors, però el va acompanyar fins a un quartet i el va violar. Les altres agressions també van ser, segons el ministeri públic, dues violacions.

La Fiscalia demana a l'acusat 67 anys de presó per quatre delictes d'agressió sexual amb penetració i per un d'agressió sexual, a més d'una indemnització de 80.000 euros per a la víctima, que reclama a la Generalitat, que és qui supervisava el centre de Teià.

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00