Tribunales

El pres acusat de matar-ne un altre a Brians 2: "O em mata algú o continuaré matant"

La Fiscalia li demana 28 anys de presó per un delicte d'assassinat amb acarnissament i per atemptat contra l'autoritat

L'acusat de matar un pres a Brians 2, a la sala del jurat de l'Audiència de Barcelona (ACN)

Barcelona

A l'Audiència de Barcelona, ha començat, aquest divendres, el judici contra un pres de Brians 2 acusat de matar-ne un altre al pati de la presó, l'octubre del 2020. En la primera sessió, l'acusat ha assegurat que ho va fer per encàrrec d'algú altre, ja que ell no hi tenia "res a perdre", i perquè l'home estava condemnat per un delicte de prostitució de menors. A més, l'acusat ha dit que sap que "morirà a la presó" per les diverses condemnes que acumula. També ha defensat que, anteriorment, havia demanat que se'l traslladés a un centre d'alta seguretat fora de Catalunya.

Segons ha explicat, quatre anys abans dels fets pels quals se'l jutja ara, va apunyalar un altre intern i pocs dies abans va trencar la mandíbula a un altre pres. "Jo em moriré a la presó, què s'espera de mi? Fa tres anys que estic tancat a aïllament" ha dit l'acusat, que només ha respost les preguntes de la seva advocada. El processat ha criticat el sistema penitenciari i ha assegurat que qualsevol presó és "corrupta": "És el sistema el que m'està fent tota aquesta merda".

L'acusat ha reconegut que el 13 d'octubre del 2020 va agafar un ganivet i que li va clavar "directament al coll" a un altre pres. També ha explicat que no volia fer-lo patir i que, en aquell moment, estava tranquil. Segons la fiscalia, després que li clavés el ganivet, la víctima va caure a terra i el processat va continuar apunyalant-lo, més de 20 vegades, fins a matar-lo.

Després de l'atac, encara segons el ministeri fiscal, diversos funcionaris de presons van anar fins al pati i el pres els va amenaçar dient-los que no s'apropessin que si no els punxaria. L'home, però ha dit que no ho va fer i que l'únic que volia era parlar amb el cap de serveis de Brians II. "O em maten o continuaré matant. Si no em traslladen a una presó amb el meu tipus de presos, la roda continuarà" ha exposat. La fiscalia, a més, demana a la Generalitat, com a responsable de la Direcció General de Centres Penitenciaris una indemnització de més de 550.000 euros per als familiars de la víctima. L'advocat de la família ha assegurat que ja l'han pagat.

La defensa demana l'absolució

La defensa de l'acusat ha demanat la seva absolució perquè diu que l'home va actuar "ofuscat" contra la víctima, condemnat per prostitució de menors, ja que la seva filla i la seva neboda havien patit abusos sexuals. L'advocada ha defensat que l'home va confessar el que havia fet i que patia un trastorn de la personalitat antisocial.

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00