Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Ikram Bouhouche. La candidata més jove per entrar a la Paeria

Va de número 8 a la llista d'ERC. Té inquietuds en el món de l'associacionisme

Ikram Bouhouche, de 23 anys, va de 8 a la llista d'ERC a la Paeria. La més jove per entrar a l'ajuntament de Lleida el 28M.

24:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000043466/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Ikram Bouhouche , de 23 anys, és la candidata més jove d'entre els 10 primers noms de cadascuna de les candidatures que concórren a la Paeria i que ara tenen representació a l'ajuntament. Va de número 8 a la llista d'ERC. Afirma que no li agrada l'expressió "segona generació" d'immigrants. Conversem a l'Aquí Lleida amb l'Ikram en una entrevista en què té molt present al seu "referent": el seu avi, Salah Bouhouche,

Estudia Dret a la UdL i està sensibilitzada amb els camps de refugiats. De fet treballa com a tècnica a Lleida pels Refugiats. Al desembre va viatjar a Tinduf i reconeix que aquell viatge "va ser revelador". Volia analitzar l'aliança entre Algèria i el Front Polissari i el seu treball final de grau està dedicat a conèixer les raons que porten Algèria a donar suport a "la lluita del poble saharauí per la seva autodeterminació i contra la colonització".

Assegura que l'ha motivat formar part de la llista d'ERC el fet que "sempre he participat en moviments socials a la ciutat de Lleida i també a nivell de Catalunya", tot i que no vaig començar a valorar presentar-me a unes llistes fins que vaig obtenir la nacionalitat espanyola -fa pocs anys, tot i haver nascut aquí-. Un cop ja la té, "va ser la Jordina Freixanet, una persona per mí molt especial i molt estimada qui m'ho va proposar. La proposta va arribar en un moment correcte, en un moment en què jo també simpatitzava amb els valors d'Esquerra, i li vaig dir que sí, que l'acompanyaria en aquest procés". Com veu la Lleida actual? Ho explica en el podcast.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00