Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Eduard Romeu: "El Barça estava venut i l'estem recomprant"

El vicepresident econòmic del Barça confirma, en una entrevista amb el 'Què t'hi Jugues', que el pla de viabilitat del club passa per retallar 200 milions d'euros de dèficit

Eduard Romeu: "El Barça estava venut i l'estem recomprant"

Eduard Romeu: "El Barça estava venut i l'estem recomprant"

46:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1683903763522/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça ha de retallar 200 milions de dèficit si vol que el seu negoci ordinari no generi pèrdues temporada rere temporada. El curs anterior i aquest exercici s'han salvat gràcies a la venda d'actius per més de 600 milions d'euros, les conegudes 'palanques' activades per Joan Laporta i el seu equip directiu. Un dels responsables d'aquest equip és Eduard Romeu, el vicepresident econòmic i home que ha tancat el finançament de 1.450 milions d'euros per fer l'Espai Barça, el projecte que inclou el Nou Camp Nou, el ja construït Estadi Johan Cruyff, el reordenament urbanístic de l'entorn de l'estadi i, teòricament, el nou Palau Blaugrana.

Un nou Palau que Romeu ha reconegut que, si fa falta perquè no hi ha suficients diners amb els actuals 1.450 milions, passarà per una nova Assemblea: "Suposem que ens falten X milions, que no passarà, convocarem una nova Assemblea i direm als nostres consocis que la situació és aquesta, això és així, tenen a bé aprovar-nos això?"

El vicepresident del Barça ha passat pels micròfons del 'Què t'hi Jugues' i ha reconegut que el club ha de retallar aquests 200 milions perquè sigui viable. "El famós desequilibri que tenim és de 200 milions d'euros. Hem de ser capaços de neutralitzar-los. Del que es tracta és que, entre retallar despesa i incrementar ingressos, siguem capaços de neutralitzar aquests 200 milions", ha dit Romeu, que ha insistit en el fet que, si s'eixuguen aquestes pèrdues, el club podrà fitxar amb normalitat sempre que els milions que es gastin també s'ingressin: "Si has d'entrar has de deixar sortir. Si som capaços de traslladar la bondat de la nostra feina, que ha estat rigorosa i impopular, i la Liga ho valora així, estarem en situació d'estabilitat".

Està en perill el model de propietat amb la venda d'actius com un 25% dels drets televisius futurs o un 49,5% de Barça Studios? Romeu té clar que no i, de fet, assenyala l'anterior govern de Josep Maria Bartomeu d'haver hipotecat el club: "El Barça ja estava venut, l'estem recomprant. Ens deixen 1.350 milions de deute que no ha passat per cap assemblea ni referèndum. Bartomeu va vendre el club és una forma de parlar, però estava en fallida i ningú havia aprovat aquestes operacions".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00