Aquí LleidaAquí Lleida
Actualidad

Primera "jefa" a la policia de les Borges

Entrevista a Imma Rebula, caporal de la policia municipal de la capital de les Garrigues

Un moment de l'entrevista a Imma Rebula, caporal de la policia municipal de Les Borges Blanques a Ràdio Lleida.

Imma Rebula, caporal de la policia de les Borges. "Al cos els companys homes m'han fet sentir una més"

18:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000043522/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Les Borges Blanques, municipi governat per una dona, s'ha dotat recentment d'un altre càrrec a qui al capdavant hi ha una dona. És de l'àmbit de la seguretat. L'ajuntament ha nomenat recentment nova caporal en cap una dona, la Imma Rebula. Segons el consistori és la primera dona que és cap del cos policial a tota la demarcació de Lleida.

Va ser justament l'endemà del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que l'ajuntament de Les Borges Blanques feia història: nomenava una dona com a caporal en cap de la policia municipal. Substitueix el qui ha estat fins ara caporal, Alfons López, que ha anat en comissió de servei a Mollerussa. De 47 anys i mare de dos fills, Imma Rebula compta amb una experiència de 13 anys com a membre de la policia local. Abans de formar part del cos, tenia una empresa fins que l'any 2008 va voler donar un gir a la seva vida. Va estudiar per les oposicions per optar a policia local, les va guanyar i va començar primer a Balaguer i després a les Borges, on ara ha acabat sent la caporal en cap.

Segons assegura, "molts pensen que ser policia és una feina d'homes, però a mí, tot i ser l'única dona policia tant a Balaguer com a Les Borges, la veritat és que (els companys) m'han fet sentir sempre com una més. El mateix uniforme, amb algunes virtuds i algunes carències..". I com a virtuds cita que ella es considera "molt empàtica", una qualitat que, reconeix, poden tenir "tan homes com dones", tot i que és més freqüent en les dones; i com a carències, "les qualitats físiques" com ara la força que no tenen les dones amb la mateixa intensitat que els homes, i això en un policia és més important que en una altra feina. Tot i això, al carrer "amb els companys ens hem de complementar, no restar".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00