Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

"Hi ha moltes agressions a metges que no es denuncien"

Entrevista al secretari del Col·legi de Metges de Lleida qui assegura que les 7 denúncies registrades l'any passat per agressions només són "La punta de l'iceberg"

Un moment de l'entrevista a Iñigo Lorente, secretari del Col·legi de Metges de Lleida.

Iñigo Lorente, Col·legi de Metges de Lleida: "Les set denúncies per agressions a metges l'any passat a Lleida són la punta del icebert. N'hi ha moltes més, però no es denuncien"

22:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000041722/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

"Les set denúncies registrades l'any passat pel Col·legi de Metges de Lleida de pacients a metges, són la punta de l'iceberg" de les agressions totals que hi ha. Així ho mantè el secretari del Col·legi de Metges de Lleida, Íñigo Lorente. Segons assegura, "tots els col·legiats tenim una assegurança i quan hi ha una agressió i vols denunciar, et poses en contacte amb el Col·legi per er-ho. Però, habitualment, quan un metge o una metgessa pateix una agressió, ho deixa passar". I afegeix, "es tendeix a pensar que ha estat una situació puntual i que no tornarà a passar... però jo sempre recomano que es presenti denuncia" perquè així es pot actuar amb més efectivitat per evitar que es torni a produir una situació d'agressió.

Íñigo Lorente també assegura que els tràmits per fer la denúncia "són poc àgils". Per ser més efectives aquestes denúncies "hauriem de tenir una eina més fàcil" que haver d'anar al jutjat o als mossos.

Segons dades del Col·legi de Metges, de les 7 agressions patides l'any passat als seus col·legiats, quatre van ser físiques i tres, verbals. No són gaire casos si es tenen en compte els milers de pacients que s'atenen a Lleida cada dia per part de metges i metgesses. Tot i això, són més que al 2021. Concretament, 3 agressions més que l'any anterior, el 2021, en què només hi va haver agresions verbals. Almenys les que van arribar al Col·legi de Metges de Lleida. Que es comuniqui al Col.legi quan es pateix una agressió d'aquest tipus és fonamental, diuen des d'aquest centre, per poder prestar assessorament jurídic en el procés de denúncia i suport psicològic, en cas de ser necessari per a l'agredit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00