Sociedad

Estabilitzat l'incendi a Portbou

Els Bombers preveuen tenir controlat el foc aquesta nit, gràcies al descens de la tramuntana

Estabilitzat l'incendi a Portbou / David Borrat EFE

Barcelona

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi de la Catalunya del Nord després que aquesta matinada s'hagin pogut complir els objectius marcats i que passaven per contenir les flames que afecten el flanc dret. Les flames han cremat més de 930 hectàrees, 96,37 de les quals a l'Alt Empordà, segons els últims càlculs dels Agents Rurals. Una quarantena dotacions dels Bombers segueixen treballant sobre el terreny amb línia d'aigua i eines manuals, sobretot per fer front a les pulsacions de vent que es produeixen cada deu o quinze minuts i que durant tota la nit els han mantingut en alerta.

L'inspector de Bombers Jordi Martín ha explicat en una compareixença a Llançà aquest matí que la calma de la tramuntana ajudarà a recuperar els mitjans aeris, que ja estan reconeixent el perímetre per començar a llançar aigua. La previsió del cos és tenir controlat el foc aquesta nit.

L'incendi es va originar ahir al matí als Pirineus francesos. Els Mossos d'Esquadra van desallotjar algunes masies de Portbou, properes a les flames, i van tallar alguns carrers del municipi. Protecció Civil va explicar que el desallotjament va ser preventiu "sobretot pel fum en zona barri de muntanya". Els veïns afectats van poder tornar a dormir a casa seva, i ara es treballa per aconseguir que els ciutadans francesos que van quedar atrapats a la frontera puguin tornar també a casa seva.

La carretera N-260 continua tallada per facilitar els serveis dels Bombers i els Pompièrs francesos. Tot i haver estabilitzat l'incendi, l'alerta continua activa, tal i com ha remarcat la delegada del govern a Girona, Laia Cañagueral a la compareixença d'aquest matí, on ha demanat a la ciutadania que no s'apropi a la zona: "Encara queda molta feina per fer i necessitem que les línies d'accés estiguin alliberades".

Panoràmica de l'incendi que ha començat a França, des de Portbou
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00