Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Els polítics davant l'electorat: amb Ángeles Ribes, Jaume Rutllant, i Begoña Iglesias

Tertúlia de regidors de l'Ajuntament de Lleida

Els polítics davant l'electorat: amb Ángeles Ribes, Jaume Rutllant, i Begoña Iglesias

34:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000042402/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

LLEIDA

S'apropen les eleccions municipals -seran el dia 28 de maig-, i ja es comencen a publicar enquestes. La del diari Segre de diumenge indicava que hi hauria molts indecisos i una baixa participació. Al respecte la regidora Ángeles Ribes, que es torna a presentar el 28M, assegura que "el que és important de les enquestes és analitzar-les totes i veure la tendència que marquen". I en aquest sentit, reconeix Ribes,  "la tendència és que serà el gran volum d'indecisos (...) el que farà decantar les majories per un partit o un altre". Sobre perquè seran els indecisos els qui marcaran el sentit polític  de la Paeria, Ribes assegura que és perquè "hi ha una gran decepció i desafecció per part d'un gran sector de votants. Tot i que, al mateix temps, aquests votants no volen deixar de votar".

Per a  Begoña Iglesias, del PSC, si s'ha decepcionat l'electorat o no assegura que "potser no els estem sabent il·lusionar i motivar. Per això,. cal explicar molt i molt bé les nostres propostes i fer una campanya lo més neta possible amb l'adversari perquè el ciutadà, la crispació, ja no li interessa".

Jaume Rutllant, d'ERC i membre de l'actual equip de govern, assegura que abans de creure's una enquesta "miro la fitxa tècnica", és a dir, si és o  no representativa per la quantitat de persones amb que s'ha fet. I sobre si hi ha desafecció política assegura que "(els polítics) tenim l'obligació ètica de dignificar la política". També assegura Rutllant que no tot ha de ser imatge i marketing perquè "quan la mercadotècnia entre a la política, els discursos acaben sent simplistes, superficials, és queden en el claim, l'eslógan".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00