Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Germanes Vilapuig: "Érem unes privilegiades, però també sentíem violada la nostra intimitat"

Les actrius Joana i Mireia Vilapuig, estrelles infantils de 'Polseres vermelles', ficcionen a 'selftape' la vida després del fenomen

ENTREVISTA. selftape

ENTREVISTA. selftape

15:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1680350153079/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Joana Vilapuig era l'única nena de la colla protagonista de 'Polseres Vermelles' (2011), la sèrie de TV3 creada per Albert Espinosa i Pau Freixas ambientada en un hospital infantil que es va convertir en tot un fenomen d'audiència. La seva germana Mireia també va participar a la sèrie, i abans ja havia aparegut a la pel·lícula 'Herois' (2010) coescrita també per Freixas i Espinosa. Dues actrius que van viure a una edat molt jove la fama i les seves conseqüències. Una dècada llarga després d'aquelles experiències, les Vilapuig aborden a la nova sèrie de Filmin 'selftape' com és crèixer amb aquell bagatge.

En 6 capítols de mitja hora de durada, veiem les dues germanes grans i distanciades. La Mireia ha triomfat -en teoria- a l'estranger fent sèries i rebent premis, però decideix tornar a casa. Aquí es retroba amb la seva germana que subsisteix fent papers petits. Just acaba d'aconseguir una feina important però, poc abans de començar a rodar, la fan fora perquè "no és prou sexy". L'arribada de la germana reobrirà velles ferides en una relació on la competitivitat professional entre les dues sempre ha estat present. 'selftape' reflexiona també sobre la duresa d'una professió precària, l'èxit i el fracàs.

La sèrie de les Vilapuig aborda qüestions delicades com els càstings "abusius", on es pregunta a les actrius per assumptes privats i personals que no tenen res a veure amb la producció. I també posa el focus en la filmació d'escenes de sexe que poden violentar les intèrprets, d'aquí que sigui necessària la supervisió dels coordinadors d'intimitat en els rodatges.

'selftape' combina la ficció amb imatges reals de vídeos familiars, càstings filmats i entrevistes d'arxiu a la Joana i la Mireia. La nova producció original de Filmin després de la polèmica 'Autodefensa' s'estrena el 4 d'abril, i a la tardor es podrà veure en obert a TVE Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00