Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Formar immigrants per les feines que tenen vacants

Proposta del Grup de Compromesos amb el Futur a Lleida, grup d'opinió i debat que promoui la Fundació ICG, amb Antoni Siurana i Josep Maria Llop

Un moment de l'entrevista d'Antoni Siurana i Josep Maria Llop a Ràdio Lleida.

Formar immigrants en feines que les empreses necessiten. Amb Antoni Siurana i Josep Maria Llop.

24:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000042324/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

El Grup de Compromesos amb el Futur de Lleida, grup d'opinió i debat que promou la Fundació ICG, reclama noves polítiques d'immigració que serveixin per integrar al mercat laboral els treballadors nouvinguts. Demana una entesa entre administracions, empreses i entitats educatives perquè els novinguts rebin una formació adequada al que les empreses necessiten.

Cal resoldre vàries situacions. Per una banda, donar feina a una part  de la població estrangera de la demarcació de Lleida que avui per avui segueix sense estar integrada al mercat laboral i que representa el 43% dels nouvinguts a Ponent. I per una altra, donar resposta a la manca de mà d'obra qualificada que pateixen sectors industrials vinculats a l'energia o la construcció com soldadors o instal·ladors.

A més, el grup d'opinió també reclama que cal anticipar-se a la possible arribada de temporers sense contracte per evitar imatges com les que ja s'han viscut en anys  passats, amb homes dormint al carrer, en portals o en mig de places tant de Lleida ciutat com de pobles, on hi han arribat a fer autèntics campaments.

En parlem amb dos dels membres d'aquest grup de debat: Antoni Siurana, qui aposta perquè els immigrants puguin optar "a feines qualificades i no només feines marginals o feines d'assistència domèstica o personal", com passa en molts casos ara; mentre que un altre dels membres d'aquest grup, Josep Maria Llop destaca que "A Lleida la població immigrant té molt més pes, percentualment, que no en altres punts de Catalunya".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00